Gündem
  • 28.4.2007 12:28

CHP'DEN ERDOĞAN'A SERT CEVAP : ESAS AFET SİZSİNİZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Başbakan’ın “Siyasi afet” vurgusuna yanıt verdi.

CNN Türk’de canlı yayına katılan Öymen, “Afeti yaratan sizsiniz. Bu memleketi insanları birbirine düşüren sizsiniz. Silahlı kuvvetlerin mensupları da bu memleketin evlatlarıdır. 14 Nisan’da milletin meydanlarda gösterdiği tepkiyi onlar da Anayasa’yı hatırlatarak gösteriyor. Anormal bir şey yok” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kızılay Genel Kurulu’nda, kurumun doğal afetler karşısındaki başarısının arttığını vurgularken, Türkiye'de sadece doğal afetler değil, “siyasi afet”ler de yaşandığını belirtti. Türkiye’de siyasi afetler nedeniyle ağır bedeller ödendiğini söyleyen Erdoğan, “Milletimiz, afet bekleyen, felakete yol açan fırsatçılara fırsat tanımıyor ve tanımayacak” dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Kızılay Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, kurumun yurt içinde ve yurt dışındaki çalışmalarının övünç kaynağı olduğunu ifade etti.   “Kırmızı hilal bütün dünyada kimliğimizi, dayanışma ruhumuzu ifade ediyor” diyerek Kızılay’ın çalışmalarını öven Erdoğan, “siyasi afet” kavramını ortaya attı. “Ülkenin siyasi dokusu da zaman zaman afetlere uğruyor” diyen Erdoğan, Türkiye’nin doğal afetlerde olduğu gibi siyasi afetlerde de ağır bedel ödediğini söyledi. Erdoğan. “Milletimiz, afet bekleyen, felakete yol açan fırsatçılara fırsat tanımıyor ve tanımayacak” dedi. “Türkiye’yi Türkiye yapan kurumlarımız hepsinin milletimizle birlikte gelişmesidir” diye konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

 “Kim ki bu dayanışma ruhumuzu bu yardımlaşma ruhumuzu, bu sosyal dokumuzu yaralama gayretine girerse, buna gölge düşürme gayretine girerse, milletimiz ve tarih bunu affetmeyecektir. Bu böyle bilinmelidir.”
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:41

İLGİLİ HABERLER