Gündem
  • 2.10.2008 03:12

CHP'DEN ERYILMAZ'A BÜYÜK ŞOK!..

Belediyenin CHP'li Meclis üyelerine rüşvet verdiğine ilişkin ses kaydı ortaya çıkan Çankaya Belediye Başkanı Eryılmaz'a, Genel Merkez'deki bayramlaşma törenine "gelme" talimatı verildi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın parti genel merkezindeki bayramlaşmasında ilginç bir gelişme yaşandı. Çankaya Belediyesi'nin CHP'li Meclis üyelerine rüşvet verdiğine ilişkin ses kaydı ortaya çıkan ancak kendisini "montaj" diyerek savunan Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, genel merkezden "veto" yedi.
Parti yönetimi, hakkında İçişleri Bakanlığı, Kamu Etik Kurulu ve CHP tarafından inceleme başlatılan Eryılmaz'a "bayramlaşmaya katılma, gazetecilere malzeme verme" mesajı gönderdi. Genel merkezin "ambargo" niteliğindeki bu mesajı üzerine Eyılmaz, Baykal'ın yer aldığı bayramlaşmaya katılmadı. Baykal'ın Eryılmaz ile yan yana görüntü vermek istemediği belirtildi. CHP'nin vetosu üzerine genel merkezdeki törende Çankaya Belediyesi adına belediye personeli yer aldı.
Partililerle bayramlaştı
Genellikle bayram tatillerini memleketi Antalya'da geçiren Baykal, bayramın ikinci gününün Meclis açılışına denk gelmesi ve Ankara'da bulunması dolayısıyla genel merkezdeki bayramlaşmaya katıldı. Partililerle ve vatandaşlarla bayramlaşan Baykal, ardından programı izleyen gazetecilerin bayramını kutladı. Partiler arası bayramlaşma nedeniyle CHP Genel Merkezi'ne gelen siyasi parti temsilcilerini ise, CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ile MYK üyeleri Faik Öztrak ve Nur Serter karşıladı. CHP misafirlerine çay ve çikolata ikram ederken, konuklar da çiçek ve çikolata getirdiler.
Dokunulmazlıklar kaldırılsın
CHP'ye ilk ziyareti DSP, son ziyareti ise MHP gerçekleştirdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal başkanlığındaki MHP heyetinin ziyaretinde yolsuzluk iddiaları gündeme geldi. Bal, son dönemde hakarete varan ölçülerde, nezaketten uzak tartışmaların yaşandığına, bu tartışmaların, toplumda kutuplaşmalara neden olduğuna işaret eden Bal, siyasi partilerin yolsuzluklara bulaşmış insanları himaye etmemeleri gerektiğini vurguladı. Dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğine dikkati çeken Bal, MHP'nin bunun için gerekli yasal düzenlemelere destek vereceğini söyledi. (BUGÜN)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:48

İLGİLİ HABERLER