Gündem
  • 31.1.2022 23:41

CHP'den İmamoğlu atağı: TBMM' de MOBESE görüşmesi istendi

CHP Grup başkanvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE görüntülerinin yayımlanmasına ilişkin TBMM'de genel görüşme açılmasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki yoğun kar yağışı sırasında Sarıyer’deki bir balıkçıda soluğu almıştı.

Ancak metrobüslerin ilerleyemediği, yolların tuzlanamadığı, o büyük esaretin yaşandığı gün yapılan bu balık keyfi tepki çekmişti.

MOBESE GÖRÜNTÜLERİ KRİZ YARATTI

Sonrasında ortaya çıkan MOBESE görüntüleri ise İmamoğlu’na yönelik büyük eleştiriler yapılmasına neden olmuştu.

10 dakika aralıkla kar küreme aracının özel temizleme servisi yaptığı ortaya çıkınca Ekrem İmamoğlu, bu görüntülerin paylaşılmasının doğru olmadığını söylemiş, bu işin peşinin bırakmayacağını dile getirerek görüntülerle ilgili ilk hukuki adımı atmıştı.

 

CHP den İmamoğlu atağı: MOBESE görüşmesi istendi #1

 

CHP GÖRÜŞME İSTİYOR

CHP’den de İmamoğlu için atak geldi.

CHP Grup başkanvekilleri, İmamoğlu'nun MOBESE görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin TBMM'de genel görüşme açılmasını istedi.

GÖRÜŞME ÖNERGESİ, TBMM BAŞKANLIĞINA SUNULDU

Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç'un imzasının bulunduğu genel görüşme önergesi, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Önergenin gerekçesinde, “Adına 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' denilen ucube sistemle birlikte; hukuk devleti ilkesinin ve demokrasinin aşındırıldığı uygulamaların giderek ivme kazandığı görülmektedir. Bu tabloda, milletin can ve mal güvenliğini korumakla görevli İçişleri Bakanlığının da yer alması, kaygı vericidir.” denildi.

“BU DURUM, KAMU DÜZENİNİ TEMİN ETMEYE YÖNELİK DEĞİLDİR”

Gerekçede, şu ifadelere yer verildi:

“İçişleri Bakanlığı, milletin güvenliği için kendisine tahsis edilmiş her türlü olanağı, hukuka uygun şekilde kullanmak zorundadır. Ancak 24 Ocak 2022 tarihinde kamuoyuna servis edilen, İstanbul'daki bir bölgeye ait MOBESE görüntüleri, hukuk dışına çıkıldığının açık göstergesidir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kişisel veri niteliğindeki görüntüsünün MOBESE'den elde edilmesi ve paylaşılması, kanuni mesnetten yoksun olduğu gibi demokratik toplumun gerekleriyle de bağdaşmamaktadır. Kaldı ki bu durum, kamu düzenini temin etmeye yönelik de değildir.

“SİYASETİ SİYASETÇİLER KENDİ ARGÜMANLARIYLA YAPAR”

Burada, salt olarak CHP nezdinde bir Büyükşehir Belediye Başkanını itibarsızlaştırma saiki bulunmaktadır. Sorumluluk alanı itibarıyla gerek silahlı kolluk gücüne gerekse kamu otoritesinin büyük çoğunluğuna yönetsel olarak sahip bir bakanlığın, ülkenin en büyük ilinin seçilmiş belediye başkanını izler ve medyaya servis eder bir rol içerisinde bulunması her şeyden önce kurumun ve devlet otoritesinin güvenirliğini sarsmıştır. Siyaseti siyasetçiler kendi argümanlarıyla yapar. Burada ise kamu gücünün kişisel olarak kullanılması ve bundan siyasi çıkarım elde edilmesi planlı ve organize bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır.”

Güncellenme Tarihi : 31.1.2022 22:42

İLGİLİ HABERLER