Gündem
  • 20.8.2009 14:10

CHP'DEN KARABULUT AİLESİNE DESTEK

Münevver Karabulut'un babası, annesi, 50 avukat ve CHP Milletvekili Soysal'ın katıldığı anma töreni sırasında açıklama yapıldı.

Baba Süreyya Karabulut şunları söyledi: "70 milyonun huzurunda Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bana ve aileme namus söz verdi. Bu namus kavramı çok önemli. Ben bir evlat kaybettim. Bu çok büyük bir acı. Ama bu namus sözünün altında devlet kalırsa, daha büyük bir acıdır. Dua ediyoruz, çaresiziz; Meclis'ten de yardım istedim."

TESLİM EDİN
CHP Milletvekili Soysal ise yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: "Münevver Karabulut'un annesi, babası, hukukçu arkadaşlarımızla birlikte buradayız. Yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, bu olayın çözülmesinin namus meselesi olduğuru söyledi. Ailenin feryadını dinlemek gerekiyor. Bu sırada aileye dava açacağını söyleyenler bile oldu. Karabulut ailesi yalnız değildir. Bu dava Karabulut ailesinin değil, duyarlı her insanın davası olmuştur. Bu dava Türkiye'de her anne babanın davası olmuştur. Münevver Karabulut'un faili bellidir, bulunmalıdır. Onu kollayanlar, ortadan kaybolmasına neden olanlar, parasal kaynak sağlayanlar, kimseye iyilik yapmıyorlar. Ben buradan Garipoğlu ailesine sesleniyorum: Teslim edin, Türk adaletine getirin, teslim edin. Bunun kararını adalet verecektir. Ben geceleri onların da rahat uyuduğunu düşünmüyorum. Vicdanlarına sesleniyorum."

AİHM'E GİDERİZ
Aileye destek veren avukatlar adına yapılan açıklamada ise şunlar söylendi: "Münevver Karabulut'un öldürülmesinin ardından 170 gün geçti. Şüpheli Cem Garipolu yakalanamadı. Şüphelinin makul sürede bulunamaması halinde ve iç hukuk yolları tükendikten sonra, devlet aleyhine AİHM'e gideceğimizi kamuoyunun bilgilerine sunarız. Biz 50 avukat olarak davaya müdahil olarak katılacağız ve hukuken Karabulut ailesine destek olacağız."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER