Gündem
  • 16.8.2009 16:11

CHP'DEN MÜNEVVER'İN BABASINA 50 AVUKAT!...

Osmaniye Valiliği'ne atanan eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın avukatlarının, öldürülen Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un açıklamalarına devam etmesi halinde dava açacaklarını söylemesine tepkiler geldi.

Acılı aileye, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyeleri sahip çıktı. Karabulut ailesinin hukuki mücadelesi için 50 avukat tutan TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi CHP'li Çetin Soysal, “Bu dava artık Türkiye'nin, tüm gençlerin, herkesin davasıdır, benim davamdır” dedi. Komisyon üyesi CHP'li Malik Ecder Özdemir de “Dava açılırsa, avukatı olur ve her türlü desteği veririm” diye konuştu.

Soysal, cinayet zanlısı Cem Garipoğlu'nun aylardır neden yakalanamadığına ilişkin olarak Süreyya Karabulut'la birlikte İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'dan randevu talep ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Aile kızlarının katilinin bulunması için çırpınıp duruyor. İstanbul Emniyeti'nin cinayetin üzerine gitmediği izlenimi var. Bütün bu soru işaretlerini gidermek amacıyla 50 kişilik bir avukat grubunu tahsis ettim. Benim avukatlarım da içlerinde. Öncelikle cinayetteki tüm ihmalleri inceleyecekler. Dava açarsa Cerrah'a karşı Süreyya Karabulut'u savunacaklar. Cerrah'ın açıklamaları kabul edilemez. Zaten Dink cinayetinden iyi sınav veremedi. Şimdi şu yaptığına bak. Cinayetle ilgili İstanbul Emniyeti'nin takınmış olduğu tavır ilginç. Failin yakalanmasına ilişkin yeterince çaba sarfetmemişlerdir. Sayın Cerrah, 'Kızlarına sahip çıksalardı' gibi demeçleriyle yeterince çaba sarfedilmediğini itiraf etmiştir.”

'POLİS ENGEL Mİ OLUYOR'
Soysal, “Emniyet içindeki bir kısım insanlar bu işin bir şekilde engellendiğini aileye ifade etmiştir. Yani yakalanmasına dönük özel bir çaba sarfedilmediğini iletmişlerdir” dedi. İzmir'de polis kurşunuyla ölen Baran Dursun'un ailesine dava açıldığını anımsatan Özdemir de şöyle konuştu:

'DAVAYLA TEHDİT EDİYORLAR'
“Karabulut ailesi de aynı akıbete uğrayacak. Buna izin verilemez. Hakkını arayanı susturmak için davayla tehdit ediyorlar. Cerrah, olay sırasında emniyet müdürüydü. İhmaller onu bağlıyor. Şimdi dava tehdidiyle susturmak istiyor. Asıl cinayet çözülemezse Cerrah hakkında suç duyurusunda bulunulması, dava açılması gerekiyor."


MİLLİYET

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER