Gündem
  • 18.5.2013 22:15

CHP'den şok eden istifa mektubu!..

CHP, Avrupa Sosyalist Grup Başkanı Swoboda'ya mektup yazarak istifa etmesini istedi. Mektupta inanılmaz ağır ifadeler kullanıldı.

CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali  Kılıç, Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’yı istifaya  çağırdı.
          CHP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Brüksel ziyareti sırasında CHP  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı gelişmelere ilişkin Swoboda’ya  mektup yazdı.

  Mektupta, "Brüksel’de yaşanan hadise ve verdiğiniz tepki, her şeyden önce  sosyal demokrat ve sosyalist düşünceye indirilmiş bir balyozdur" ifadesini  kullanan Kılıç, şunları kaydetti.
          "Bıraktığı izler ne acıdır ki uzun yıllar silinmeyecektir. AP önünde de  ifade özgürlüğü geçerli olmalıdır. Türkiye’nin ana muhalefet partisi liderinden  sizin istediğiniz yönde bir açıklama yapmasını beklemeniz kendi içinizde  yaşadığınız çelişkinin en net örneğidir. Kaldı ki sizin göreviniz de ifade ve  düşünce özgürlüğünü korumak ve bunu yaygınlaştırmaktır."
          Demokrasi, özgürlük ve bağımsızlığı can pahasına ve büyük bedeller  ödeyerek kazandıklarını, ne Swoboda’dan ne de "emperyalizmin figüranlığını  yapanlardan" ders almayacaklarını, ders vereceklerini savunan Kılıç, şöyle devam  etti:
          "Balkanlar’da soykırım yaşanırken, Irak’ta milyonlarca kadına tecavüz  edilirken, insanlar katledilirken, Ortadoğu param parça edilip çıkarlar uğruna  halklar birbirine kırdırılırken sıcak koltuğunuz size daha cazip geldi.
          Her insan onurlu bir şekilde anılmak ister. Bunun da tek yolu insan onuru  adına mücadele vermekten geçer. Hayatınızda böyle bir fırsat bulunmaktadır. Eğer  siz de tarihte onurlu olarak anılmak istiyorsanız işgal ettiğiniz o koltuğu  bırakır ve hayatınızda övüneceğiniz ilk adımı atmış olursunuz."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER