Gündem
  • 22.11.2013 12:52

CHP'den Suat Kılıç için gensoru

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ve arkadaşları, "doping olaylarını önlemede yetersiz kaldığı ve Türkiye'yi küçük düşürdüğü" iddiasıyla Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında gensoru önergesini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç'ın "Son dönemde sporu ve Türkiye'yi dünya kamuoyunda küçük düşürdüğü, itibarsızlaştırdığı, spor etik ve ruhuna aykırı doping vakalarının ardındaki nedenleri ortaya çıkartmadığı, kanunun kendisine yüklediği görev ve sorumlulukları yerine getirmediği" savunulan gerekçede bazı doping olaylarından örnekler verildi.

Önergede şunlar kaydedildi:

"2004 yılından bu yana her geçen gün artarak devam eden ve 2013 yılında hız kazanan doping, Türk sporunu bulaşıcı bir veba gibi sarmıştır.

Türkiye, Avrupa Konseyi Üyesi Devletler arasında imzaya açılan Dopingle Mücadele Sözleşmesi'ni kabul etmesine ve Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) standartlarına çekeceğini taahhüt etmesine rağmen, dopingle mücadelede yetersiz kalındığı görülmektedir.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın ve federasyonların görevi, sporcuyu doping kullanmaya iten sebepleri ortadan kaldırmak ve dopingle mücadele etmektir. Gençlik ve Spor Bakanı'nın kamuoyunda 'sporda başarılıyız' algısı yaratma ve bu algıyı siyasi iktidara tahvil etme isteği sporcuları cesaretlendirmekte ve federasyonların olaylar karşısında ilgisiz kalmasına neden olmaktadır.

Son dönemde sporumuzu ve Türkiye'yi dünya kamuoyunda küçük düşüren, itibarsızlaştıran, spor etik ve ruhuna aykırı doping vakalarının ardındaki nedenleri ortaya çıkartamayan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç hakkında gensoru açılması için gereğini arz ve talep ederiz."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 10:08

İLGİLİ HABERLER