Gündem
  • 30.3.2009 16:43

CHP'Lİ AKAYDIN : O BENİMDE BAŞBAKANIM, ANTALYA'YA BEKLİYORUM

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün veto ettiği Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Chp'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından bugün düzenlediği basın toplantısında, “Başbakan benim de başbakanım. Ben de sayın Başbakan'ın belediye başkanıyım. Menderes Türel zamanında 28 kere geldiyse, benim zamanımda 56 kere gelsin. Benim lügatımda çatışma ve sürtüşme yoktur. Kavga etmek üstüne dayalı bir siyaset etme şekli olamaz” dedi.
Antalya'nın yeni başkanı Akaydın, CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan ve Hüsnü Çöllü, CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli ve İl Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısına CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a, milletvekillerine, il yönetimine ve eşi Günseli Akaydın’a teşekkür ederek başladı. Antalya’da seçim çalışmalarının son günlerinde gergin bir ortam oluştuğunu belirten Akaydın, “Son haftalardaki gerginliklere rağmen yaşananlara perde çekiyorum. Menderes Türel’e Antalya için yaptıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşamında başarılar diliyorum. Kendisini incittiysem kusura bakmasın. Siyasetin doğasında iddialı bir yarış var. Bundan sonra önemli olan Antalya için hizmet etmek” diye konuştu.

‘CHP ROZETİNİ CIKARACAĞIM’
Mazbatayı almasının ardından yakasında taşıdığı CHP rozetini çıkartacağını ifade eden Mustafa Akaydın, başkanlık anlayışını, “Bana oy vermiş, vermemiş herkes benim vatandaşımdır. Onlara hizmet etmek benim görev anlayışımdır” diye tanımladı. Belediye başkanlığında toplumun yoksul ve işsiz kesimleri ve toplumun kırılgan kesimleri olarak değerlendirdiği emekli ve yaşlılara öncelik vereceğini kaydeden Akaydın, kolay ulaşılabilir, ilkeli bir belediye başkanı olacağı sözünü verdi.
Belediyeciliğin yabancısı olduğunu ama bilimin, aklın ve mantığın gücüyle belediye başkanlığının altından kalkacağına inandığını kaydeden Akaydın şunları söyledi:
“Yoksulluğun arkasında yatan neden yolsuzluktur. Yeni bir şey söylemiyorum. Türkiye’deki manzaraya baktığınızda yolsuzluk yerel yönetimlerde gerçekleşiyor. Kimseye göndermede bulunmak istemiyorum ama, nazım imar planları yapılsa bile sürekli değişmesinin önüne geçmek istiyorum. En önemli titizliğim bu konuda olacaktır. Sadece bunu bile başarsam Antalya için önemli bir işe imza atmış olacağım.”

‘RÖVANŞİST DUYGUM YOK’
Antalya'nın yeni başkanı Mustafa Akaydın, Akdeniz Üniversitesi’ne yeniden rektör olarak atanmamasına göndermede bulunarak “Rövanş alındı mı” şeklindeki bir soruya ise,“Ben bir adaletsizliğe uğradım. Halkımın bu adaletsizliğin cevabını verdiğine inanıyorum. Mağdur edebiyatı yapmadım. Siyasette rövanşist duygularla davranmak doğru değildir. Adaletsizliğe uğradım ve bunu Cumhuriyetin şeref madalyası olarak taşıyorum” diye konuştu. Başbakan Erdoğan’ın “Antalya’da anormal bir sonuç yaşandı” açıklamasına da değinen Akaydın, “Ben geçmişimde de çok şaşırttım. Ama o beni hiç şaşırtmadı” dedi.

‘BENİM ZAMANIMDA 56 KERE GELSİN’
İktidara “Türel’in projelerine hükümet olarak destek oldularsa borçlarına da destek olsunlar” diye mesaj gönderen Akaydın şöyle devam etti:
“Başbakan benim de Başbakanım. Ben de sayın Başbakan'ın belediye başkanıyım. Menderes Türel zamanında 28 kere geldiyse benim zamanımda 56 kere gelsin. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığım dönemimde de Başbakan'la çalışmış olma alışkanlığım vardır. Benim lügatımda çatışma ve sürtüşme yoktur. Onlar Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı ve Adalet Bakanı ise ben de Türkiye Cumhuriyeti’nin belediye başkanıyım. Kavga etmek üstüne dayalı bir siyaset etme şekli olamaz. Ama yanlış yapılırsa söylemek belediye başkanının hakkıdır.”
CHP Lideri Deniz Baykal’la gece saat 01.00 civarında telefonla konuştuğunu ifade eden Akaydın, Genel Başkanı’nın çok coşkulu ve sevinçli olduğunu ifade etti.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER