Gündem
  • 26.11.2016 00:12

CHP'li Başkandan şoka sokan provokasyon mesajı

CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, yarın yapılacak şehit cenazesinde partilileri eylem yapmaya davet etti.

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 9 köyde dün sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte başlatılan hava destekli operasyonda, Eskişehirli Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil şehit oldu. Yarın memleketi Eskişehir'de toprağa verilecek olan şehit için Reşadiye Camisi'nde cenaze namazı kılınacak.

 ŞEHİT CENAZESİNDEN SİYASİ RANT UMUDU
 CHP'nin Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, gönderdiği kısa mesaj ile şehidin cenazesinde partilileri eylem yapmaya davet etti. Mesajda "Katil PKK işbirlikçi AKP diye haykırmak için katıl" denildi.
 
 
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü,  Diyarbakır'ın Lice ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan  Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil için yarın Eskişehir'de düzenlenecek cenaze  töreni öncesinde CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar tarafından gönderilen ve  içinde "Katil PKK iş birlikçi AKP diye haykırmak için katıl" cümlesinin bulunduğu  mesaja ilişkin, "Suç işlemeye kin ve düşmanlığa sevk eden bu kişi hakkında derhal  suç duyurusunda bulunacağız." dedi.

AK PARTİLİ KARACAN'DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan olaydan sanra CHP tarafından atılan mesaja ilişkin, "Halkımız provokasyonlara gelmesin. Sağduyulu  davranmaya ihtiyacımız var." dedi. Karacan mesaj bilgisinin kendilerine ulaşması üzerine  üzüntü duyduklarını ve hayrete düştüklerini söyledi.

Birlik ve beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyaç duyulan günlerden  geçildiğini vurgulayan Karacan, şöyle konuştu:

"Böyle bir dönemde ayrıştırıcı bir mesaj atılması üzüntü verici.  Memleketimiz zor günlerden geçiyor. Eskişehir halkı böylesi bir mesaja itibar  etmeyecektir. Son iki günde iki Eskişehirli şehit verdik. Bunun üzüntüsünü  yaşıyoruz. Yarın da birlik ve beraberlik içinde şehit Piyade Uzman Çavuşumuz  Mehmet Arıyeşil'e son görevimizi yapacağız. Şehitlerimiz üzerinden kimse rant  elde etmeye kalkmasın. Halkımız provokasyonlara gelmesin. Sağduyulu davranmaya  ihtiyacımız var."

CHP'DEN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl ise, "Bizim bu tarz bir siyaset anlayışımız  söz konusu olamaz. Biz her zaman tabanımıza sağduyu çağrısı yapan bir partiyiz" diye partilerini savundu. Bingöl, partisinin Eskişehir İl Başkanı  tarafından atıldığı belirtilen mesajın, sadece partilileri cenazeye davet amaçlı  olduğunu ifade etti.

Bingöl, bir günde iki şehit haberi alınan kentte duygusallığın da verdiği bir anda yapılan paylaşımın yanlış yerlere çekilmemesi gerektiğini savunarak CHP'lilerin sadece "terörü lanetlemek" ve şehit Uzman Çavuş  Mehmet Arıyeşil'e olan son görevlerini yerine getirmek için orada bulunacağını  belirtti.

Şehit cenazelerinin siyasete malzeme yapılmaması gerektiğine vurgu  yapan Bingöl, CHP olarak herhangi bir provokatif eylemi kabul etmelerinin söz  konusu olmadığını söyledi.

Parti olarak terör nereden ve kimden gelirse gelsin her zaman  karşısında olduklarını dile getiren ve sağ duyu çağrısı yapan Tekin Bingöl,  "Eskişehir yarın kendine yakışır bir şekilde şehidini sonsuzluğa uğurlayacaktır."  dedi.

CHP olarak hiçbir zaman provokasyona müsaade etmeyeceklerini söyleyen  Bingöl, "Bizim bu tarz bir siyaset anlayışımız söz konusu olamaz. Biz her zaman  tabanımıza sağduyu çağrısı yapan bir partiyiz." ifadesini kullandı.  

Tekin Bingöl, Lice'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan  Piyade Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'e, Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk  milletine de başsağlığı diledi.


 
Güncellenme Tarihi : 26.11.2016 00:00

İLGİLİ HABERLER