Gündem
  • 9.1.2015 15:14

CHP'li başkanı aramaya giden partililer kayboldu

Tunceli  CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin'den, önceki gün merkeze bağlı Sin Köyü'ne gitmek için kent merkezinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınmadı. Yolu kardan kapalı olan köyde elektriklerin de kesik olması nedeniyle Zeytin'e 24 saattir ulaşamayan partililer, dün gece köye gitmek için yola çıktı. Ancak partililerden de bugün haber alınamadı.

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, önceki gün merkeze 35 kilometre mesafede bulunan kardan yolu kapalı olan ve elektriğin kesik olduğu kendi köyü olan Sin Köyü'ne gitmek üzere kentten ayrıldı. CHP'liler İl Başkanı Zeytin'le irtibat kuramayıp, köye de ulaşamayınca, durumu Valilik ve İl Özel İdaresi'ne bildirip, köy yolunun açılmasını istedi. Dün gece yarısına kadar köy yolunun açılmaması üzerine CHP'liler, Hüseyin Zeytin'e ulaşmak için Sin Köyü'ne gitmeye karar verdi.

CHP'LİLER ARAMAYA ÇIKTI

CHP Tunceli İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kılıçoğlu, dün gece partinin İl Gençlik Kolları üyesi 10 kişiyle birlikte Sin Köyü'ne gitmek için araç ve küreklerle eksi 15 dereceye varan soğuk hava ve yer yer 1 metreyi bulan karda yola çıktı. Yanlarında gazetecilerle yola çıkan CHP'liler, Geyiksu Köyü'ne kadar araçlarla gitti. Sin Köyü'ne 5 kilometre mesafeye kadar araçlarla giden partililer, bölgede 1 metreyi aşan karda bir süre küreklerle yol açmaya çalıştı. Yoğun tipi nedeniyle kürekle çalışmaya son veren partililer daha sonra yaya olarak gitmeye karar verdi.




YETKİLİLER BİZİ DİNLEMEDİ

CHP İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kılıçoğlu, köye yaya olarak gitmeden önce yaptığı açıklamada, "Bu bölgede 4,5 gündür birçok köy yolu kapalı ve bölgedeki hiçbir köye elektrik verilmiyor. Tam bir sorumsuzluk örneği var. Köy yolunun açılması için yetkililer ile defalarca görüştük ama bizi hiç dinlemediler. İl başkanımızın durumu nedir? Hayati durumu var mı yok mu endişelerimizi gidermek için köye gidiyoruz. Biz köye yaya olarak ulaşmaya çalışacağız" dedi. CHP'liler daha sonra gazetecilerden ayrılarak Sin Köyü'ne doğru yaya olarak yola çıktı.

ARAMA EKİBİNDEN HABER YOK

Dün gece yarısı köye giden CHP'lilerle bir süre sonra irtibat kesildi. Grubun köye ulaşıp ulaşmadığı konusunda henüz bilgi alınamazken, kendilerine cep telefonları ile ulaşılamadı. CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin ile onu aramaya giden İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Kılıçoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişilik gruptan haber alınamaması üzerine Tunceli İl Özel İdaresi, köy yolunun açılması için bölgeye ekip gönderdi.
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Tunceli'de 150 köye 5 gündür elektrik verilemediği belirtildi.




BAŞKAN BULUNDU

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kalan CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin'e ulaşıldı. Zeytin'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu köyü Sin mezrasına giden CHP İl Başkanı Hüseyin Zeytin, yoğun kar yağışı nedeniyle mezrada mahsur kaldı. Tunceli İl Özel İdaresi'ne bağlı ekiplerin yolları açmasının ardından İl Başkanı Hüseyin Zeytin'e ulaşıldı. Zeytin'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Mahsur kalan başkandan ilk açıklama

Gittiği köyde 48 saat mahsur kalan CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, yolların açılmasıyla kent merkezine geldi.

Mahsur kalan başkandan ilk açıklama 

Mahsur kalan başkandan ilk açıklama - Tıkla İzle

CHP Tunceli İl Başkanı Hüseyin Zeytin, iki gün önce merkeze bağlı Geyiksuyu köyü Sin mezrasına gitti. Kar yağışı nedeniyle burada mahsur kalan Zeytin, bu sabah İl Özel İdaresi’ne bağlı ekiplerin yolu açmasının ardından kent merkezine geldi.

Sağlık durumu iyi olan Zeytin, CHP İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Kar yağışıyla birlikte yaşanan sıkıntıları görmek için köye gittiğini ve enerji olmaması, GSM operatörlerinin de devre dışı kalması nedeniyle mahsur kaldığını belirten Zeytin, "Arkadaşlar da bana ulaşamadıkları için telaşlanmışlar. İl yönetimi ve gençlik kollarından arkadaşlar dün gece saat 3 civarında köye ulaştılar. Bu sabah da Özel İdare yolları açtı ve şimdi buradayım" dedi.

Kentin yüzde 99’unun 5 gün süreyle enerji alamadığını ifade eden Zeytin, "Bütün vatandaşlar sıkıntıda, yollar kapalı. Köy hizmetlerinin Özel İdare’ye devredilmesiyle kalifiye elemanlar karayollarına gönderildi. İdarecilerde bir suç yok. Mülki amirler ellerinden geleni yapıyorlar.

Ekipman ve ekiplerin eksikliği nedeniyle köylere ulaşım yok. İlin neredeyse yüzde 99’unda şu anda ulaşım yok. Sadece ana arterler açık, köylerle bağlantı yok. Enerji hatlarının tahrip olmasından dolayı GSM operatörleri de devre dışı, haberleşme sağlanamıyor. Kendim de bu olaya maruz kaldım. 48 saattir köydeyim. Ulaşım yok, haberleşme yok. 70 santimlik karda kentin yüzde 99’unun enerji alamaması uzay çağında sistemin ne kadar geride olduğunun ve çöktüğünün kanıtıdır" diye konuştu.

“İl başkanı olarak mahsur kalmasaydım belki köy yollarının kapalı olduğu gündeme gelmeyecekti” diyen Zeytin, "Sorumlular bu konuyla ilgilensinler. Sorun ben değilim, köy yollarının açılmamasıdır. Bu konuyu çözün. Ya kitlesel olarak toplanıp protesto edeceğiz ya da bu ili terk edeceğiz.

Sistem niye bu ile taraflı bakıyor. Niye daha az ödenek geliyor. Bir İç Anadolu kasabasından daha az ödenek geliyorsa burada hizmet olmaz. Sorun çok büyüktür. Nazımiye ilçemizde enerji olmadığı için benzinlik pompası çalışmıyor. İlçe içindeki yollar dahi açılamıyor" ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER