Gündem
  • 5.3.2013 16:02

CHP'li başkanın davasını 17 vekil izledi

KAYSERİ -    Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanıklar Hacı Ali Hamurcu, Süleyman Temeltaş, Zekeriya Karayol ile avukatları ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile 15 CHP milletvekili katıldı.
      Duruşmada söz alan sanık Hacı Ali Hamurcu, soruşturma aşamasında ifadesinin alındığı sırada görüntü kaydının yapıldığını ve bu görüntünün 3 dakika 37 saniyelik kısmının silindiğini iddia etti.
      Hamurcu, bu görüntüler ortaya çıkartılmadan savunmasını yapmayacağını söyledi. Mahkeme heyeti, daha sonra duruşmayı ertelendi.
      Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan soruşturma sonunda İncesu Belediye Başkanı Zekeriye Karayol, 2007'de Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Şube Müdürü olan Hilal Aybak, eski UKOME Başkanı Süleyman Temeltaş, UKOME'nin eski çalışanı Hacı Ali Hamurcu hakkında dolandırıcılık, rüşvet, irtikap suçlamasıyla dava açılmıştı.
      Duruşmanın ardından partisinin il başkanlığı binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ''Türkiye'de CHP'li belediyeler söz konusu olduğunda, olmayan yolsuzluklar varmış gibi yolsuzluk yaratmak üzere özel çaba harcayan bir iktidar ve yargı süreci var'' dedi.
      CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ise ''Biz CHP olarak kişisel bir çekişmenin içerisinde değiliz. Bir iddialaşmanın içeresinde değiliz. Kimseyle bilek güreşi yapmak gibi bir kompleksin içerisinde değiliz'' diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 17:29

İLGİLİ HABERLER