Gündem
  • 5.6.2020 22:09

CHP'li Enis Berberoğlu hapisten bakın nasıl kurtuldu

MİT ispiyonu nedeniyle milletvekilliğinden atılıp hapse yollanan Enis Berberoğlu'nun inanılmaz tezgahı ortaya çıktı. Berberoğlu yasadaki bir açık nedeniyle pek de hapis yatmayacak.
Hapse düşebileceğini hesaplayan Berberoğlu, 2018 yılında Koç Ühiversitesi'ne öğrenci olark kaydoldu. Açık cezaevinde yatan hükümlüler okullarına gidebilir maddesinden yararlanacak olan Berberoğlu, günlerini hapiste değil Koç Üniversitesi7nde derste geçirecek

Enis Berberoğlu, dersi olduğunda okuluna gidebilecek.. Milletvekilliği düşürüldükten sonra tutuklanan Enis Berberoğlu, Koç Üniversitesi'nde dersi olduğunda, cezaevinden çıkıp okuluna giderek derslerine katılabilecek.

Vekilliği düşürüldükten sonar tutuklanan CHP milletvekili Enis Berberoğlu, Koç Üniversitesi'nde dersi olduğunda, cezaevinden çıkıp okuluna giderek derslerine katılabilecek. Ders bitiminde de, kendi imkanlarıyla gittiği okulundan yine kendi imkanlarıyla cezaevine dönecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Enis Berberoğlu ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Leyla Güven ile Musa Farisoğlulları, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Maltepe L Tipi Kapalı Cezaevi'ne konulan Enis Berberoğlu, yargılandığı davada 5 yıl 10 ay hapis cezası almıştı. Berberoğlu, kapalı cezaevindeki işlemleri bittikten sonra açık cezaevine nakledilecek ve 18 ay daha hapiste kalacak.

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın haberine göre, Berberoğlu, hapiste olduğu süreçte, derslerini takip etmek için ders saatlerinde üniversiteye gidecek.

Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü kazanmıştı

2018'de üniversite sınavına giren Berberoğlu, Koç Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü kazanmıştı. 5275 sayılı Ceza İnfaz Kanunu'nun 76. maddesi, açık ceza infaz kurumundaki hükümlülerin örgün ve yaygın eğitime katılmalarını düzenliyor.

ŞEYTANLIĞA GEREK KALMADI KALAN CEZASINI EVİNDE ÇEKECEK

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Enis Berberoğlu'nun koronavirüs önlemleri kapsamında cezaevinden tahliye edildiğini açıkladı. Maltepe Açık Cezaevi'nden çıkan Berberoğlu'nun kalan cezasını evinde çekeceği belirtildi.

TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliği düşürülen ve yargılandığı davada, 'siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Yargıtay tarafından cezası onanan CHP İstanbul eski milletvekili Enis Berberoğlu, Bakırköy'deki evinden dün akşam saatlerinde gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Berberoğlu, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilmişti. Adliyedeki işlemleri tamamlanan Berberoğlu, tutuklanarak Maltepe L Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.

Berberoğlu, önceki dönemde cezaevinde geçirdiği süre göz önüne alınarak Açık Ceza İnfaz Kurumu'na sevk edildi. Korona virüse karşı alınan tedbirler kapsamında açık cezaevindeki hükümlülerin izinli sayılması nedeniyle Berberoğlu da izinli sayıldı.

18 aylık hapis cezasının 31 Temmuz'a kadar olan kısmını dışarıda, daha sonrasında ise cezaevinde geçirmesine karar verildi. Alınan kararın ardından Berberoğlu, dün götürüldüğü Maltepe Cezaevi'nden çıkartıldı.

Güncellenme Tarihi : 6.6.2020 00:22

İLGİLİ HABERLER