Medya
  • 17.3.2020 16:50

CHP'li Halk TV'den eşi görülmedik bölücülük

Halk TV’de skandal koronavirüs açıklaması: Sağlık Bakanlığına ve şehir hastanelerine kin kustu

Memleket muhaliflerinin üssü haline gelen Halk TV, koronavirüs gibi küresel bir tehdidi bile hükümete saldırma aracı olarak kullanıyor. Halk TV’ye katılan Ali Haydar Fırat, koronavirüs hakkında konuşurken sağlık politikalarını eleştirdi, şehir hastanelerine kin kustu ve Sağlık Bakanlığı’nın tarikatlar tarafından yönetildiği iftirasını yineledi.

Muhaliflerin anlam verilemeyen AK Parti düşmanlığı, halkın kenetlendiği günlerde dahi virüs gibi yayılarak artıyor. Tüm dünya, Türkiye’nin erken önlem alarak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı hayata geçirilen icraatlarını överken, CHP zihniyeti halkı tedirginliğe ve umutsuzluğa sevk etmeye çalışarak hükümetin önüne taş koymaya çalışıyor.

CHP’nin yayın organlarından Halk TV de, koronavirüs üzerinden halkı korkutmaya ve AK Parti düşmanlığı yapmaya devam ediyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın takdir toplayan başarısına gölge düşürmeye çalışan Halk TV, adeta düşmanca sözler sarf eden konukları canlı yayınlara çıkararak skandal açıklamalar yapılmasına zemin hazırlıyor.

Son olarak Dr. Ali Haydar Fırat, Halk TV’de katıldığı canlı yayında şehir hastanelerinin büyük olmasından dert yandı ve hastanelerin küçük olması gerektiğini savundu. Fırat, şu an vatandaşların en güvendiği kurumların başında gelen Sağlık Bakanlığı’nın da tarikat ve cemaatler tarafından yönetildiği iddiasını yineledi.

Tarikat iftirası

Ben çok hazırlıklı olduğumuzu düşünmüyorum. Olası çok büyük bir salgın yayılımında Türkiye’nin bunu kaldırabilecek bir altyapısının olduğunu zannetmiyorum. Çünkü hastaneleri biliyoruz.” diyen Ali Haydar Fırat, “Şundan dolayı biliyoruz, yani hep şu söyleniyor ya, siz liyakata uygun olarak kurumsal süreçleri belirlemediğiniz müddetçe, tamamen eş-dost-akraba üzerinden bir yönetim sergilediğiniz müddetçe veya bakanlıkları belli tarikatlara, cemaatlere açtığınız müddetçe sorun çözemezsiniz. Bugün Sağlık Bakanlığının bir takım tarikatların elinde olduğunu biliyoruz. Atamaların vesaire bunların doğrultusunda yapıldığını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Şehir hastanelerine saldırdı

Fırat şunları söyledi:

Bir şehir hastanesi modelinden tutun da ki bu model zaten çağa uygun bir model değildir. Çünkü çağ artık daha küçük hastaneler üzerine tasarlanmış bir model üzerine inşa edilirken siz korkunç devasa hastaneler, ta soğuk savaş dönemindeki, Sovyet dönemindeki yapıları andırıyor. Bu yapılar, bu tür hastalıkları engelleyemez, tersine bir tür hastane virüsünün bu tür ortamlarda çıkma olasılığı daha yüksektir.

 

Güncellenme Tarihi : 17.3.2020 17:08

İLGİLİ HABERLER