Gündem
  • 10.12.2019 10:49

CHP'li isim ifşa etti: Davutoğlu kendi önerisinin arkasında bile durmadı!

CHP'li Gürsel Tekin, Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde gündeme getirdiği 'siyasi etik teklifi'nin arkasında kendisinin de durmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun ekmeğini bolca yediği bu yasa teklifini överek eski AK Partili isme güzellemeler düzmüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehir Üniversitesiyle ilgili "Bunlar Halkbank'ı dolandırıyorlar" sözlerinin ardından eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasilerin mal varlıklarının incelenmesini istedi. CHP'li Gürsel Tekin, bu açıklamalar sonrası Davutoğlu'nun başbakan olduğu dönemde siyasi parti liderlerinin mal varlıklarının şeffaf hale getirilmesini amaçlayan Siyasi Etik Teklifi'ni hazırladığını fakat imzalamadığını ifade etti.

"Kendi önerisinin arkasında durmadı"

Sözcü'deki habere göre; Davutoğlu görevi bırakınca, aynı teklifi CHP verdi ve imzalaması için Davutoğlu'na da gönderdi. Ancak Davutoğlu kendi önerisinin arkasında durmadı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin "14 Mart 2017 günü TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi olarak sunmuştuk. Davutoğlu'nun imzasına da açtık ama imzalamadı" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kasım ayında Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği'nde konuşma yapmış ve salonda hazır bulunan Davutoğlu'na övgüler düzmüştü. Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu, Başbakanlık yaptığı dönemde siyasi etik kanununu Meclis'e getireceğini ifade etmişti. Hayatımda duyduğum en güzel cümlelerden bir tanesidir. Siyasi ahlak." demişti.

Kılıçdaroğlu'nun, "davası için her türlü makamdan vazgeçmeye hazır olduğunu" iddia eden, partisinden ayrılmayacağını defaatle ifade eden, buna karşın partinin bünyesinde siyasete devam ederken yeni parti kurma çalışmalarına başlayan ve geçmişte sert bir şekilde savunduğu değerlere şimdi muhalefet eden Davutoğlu'na, siyasi ahlak üzerinden övgüde bulunması tepki çekmişti.

Güncellenme Tarihi : 10.12.2019 09:50

İLGİLİ HABERLER