CHP'li isim ifşa etti: Davutoğlu kendi önerisinin arkasında bile durmadı!

2 dk okuma
CHP'li isim ifşa etti: Davutoğlu kendi önerisinin arkasında bile durmadı!

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehir Üniversitesiyle ilgili "Bunlar Halkbank'ı dolandırıyorlar" sözlerinin ardından eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasilerin mal varlıklarının incelenmesini istedi. CHP'li Gürsel Tekin, bu açıklamalar sonrası Davutoğlu'nun başbakan olduğu dönemde siyasi parti liderlerinin mal varlıklarının şeffaf hale getirilmesini amaçlayan Siyasi Etik Teklifi'ni hazırladığını fakat imzalamadığını ifade etti.






CHP'li Gürsel Tekin, Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde gündeme getirdiği 'siyasi etik teklifi'nin arkasında kendisinin de durmadığını söyledi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Davutoğlu'nun ekmeğini bolca yediği bu yasa teklifini överek eski AK Partili isme güzellemeler düzmüştü.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şehir Üniversitesiyle ilgili "Bunlar Halkbank'ı dolandırıyorlar" sözlerinin ardından eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, siyasilerin mal varlıklarının incelenmesini istedi. CHP'li Gürsel Tekin, bu açıklamalar sonrası Davutoğlu'nun başbakan olduğu dönemde siyasi parti liderlerinin mal varlıklarının şeffaf hale getirilmesini amaçlayan Siyasi Etik Teklifi'ni hazırladığını fakat imzalamadığını ifade etti.



"Kendi önerisinin arkasında durmadı"



Sözcü'deki habere göre; Davutoğlu görevi bırakınca, aynı teklifi CHP verdi ve imzalaması için Davutoğlu'na da gönderdi. Ancak Davutoğlu kendi önerisinin arkasında durmadı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin "14 Mart 2017 günü TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi olarak sunmuştuk. Davutoğlu'nun imzasına da açtık ama imzalamadı" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kasım ayında Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği'nde konuşma yapmış ve salonda hazır bulunan Davutoğlu'na övgüler düzmüştü. Kılıçdaroğlu, "Sayın Davutoğlu, Başbakanlık yaptığı dönemde siyasi etik kanununu Meclis'e getireceğini ifade etmişti. Hayatımda duyduğum en güzel cümlelerden bir tanesidir. Siyasi ahlak." demişti.



Kılıçdaroğlu'nun, "davası için her türlü makamdan vazgeçmeye hazır olduğunu" iddia eden, partisinden ayrılmayacağını defaatle ifade eden, buna karşın partinin bünyesinde siyasete devam ederken yeni parti kurma çalışmalarına başlayan ve geçmişte sert bir şekilde savunduğu değerlere şimdi muhalefet eden Davutoğlu'na, siyasi ahlak üzerinden övgüde bulunması tepki çekmişti.




Bu haber 381 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AK Partilileri buluşturan düğün! Abdullah Gül detayı dikkat çekti! ‘Tokalaşmadılar’ iddiası…
Gündem

AK Partilileri buluşturan düğün! Abdullah Gül detayı dikkat çekti! ‘Tokalaşmadılar’ iddiası…

Eski ve yeni AK Partili isimlerin bir araya geldiği düğünde dikkat çeken görüntüler yaşandı. Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün nikah şahitleri arasında yer aldığı törende AK Partili isimlerin Gül'le tokalaşmadığı öne sürüldü.

Habervitrini12465 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu yönetiminden grup toplantısı kararı! Gözler salı gününde...
Gündem

Kılıçdaroğlu yönetiminden grup toplantısı kararı! Gözler salı gününde...

Mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararı sonrası CHP yönetiminin başına geçen Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Haziran Salı günü Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile Parti Meclisi’ni (PM) toplantıya çağırdı. Aynı gün CHP’nin TBMM’deki geleneksel grup toplantısının ise yapılmayacağı belirtildi.

Habervitrini14335 Görüntüleme
ABD büyüklelçisi : Ülkemiz Yahudi temeller üzerine kuruldu, İsrail olmasaydı biz de olmazdık!
Gündem
#İsrail#ABD#Mike Huckabee

ABD büyüklelçisi : Ülkemiz Yahudi temeller üzerine kuruldu, İsrail olmasaydı biz de olmazdık!

ABD'nin İsrail Büyükelçisi Mike Huckabee, Başkan Donald Trump'ın 'Biz olmasak İsrail olmazdı' sözlerine karşılık vererek, ABD'nin 'Yahudi temelleri' üzerine kurulduğunu ve bu nedenle 'İsrail olmasa ABD olmazdı' görüşünü savundu. Huckabee bu açıklamaları Batı Kudüs'te katıldığı bir konferansta dile getirdi.

Habervitrini10563 Görüntüleme
Kene ve kahverengi kokarca tehdidine karşı keklik ve sülün ordusu hazır
Gündem

Kene ve kahverengi kokarca tehdidine karşı keklik ve sülün ordusu hazır

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl 39 bin 250 keklik ve 11 bin 750 sülün olmak üzere, toplam 51 bin kanatlıyı doğaya kazandırmayı hedeflediklerini belirterek, "62 ilde, 156 farklı alanda, keklik ve sülün salımları gerçekleştirilecek. Salınacak türler, kene ve kahverengi kokarca ile biyolojik mücadeleye destek verecek." dedi.

Habervitrini9927 Görüntüleme