Gündem
  • 29.6.2020 12:32

CHP'li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer darbecinin adını kaldırmıyor

CHP'li Tunç Soyer'in darbeci sevdası! Halisdemir'e 'HAYIR' dedi Çevik Bir'i koruyor!

CHP’li Tunç Soyer’in başkanlığını yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin darbeci sevdası sürüyor. 28 Şubat cuntasının elebaşlarından Org. Çevik Bir’in isminin verildiği Buca’daki “Çevik Bir Meydanı”nın isminin “Ömer Halisdemir Meydanı” olması için verilen teklifi, “Şahıs kesin hüküm giymemişse ismini kaldırmayız” diyerek reddeden İzmir BŞB, darbeci Bir’in cezasının istinaf mahkemesinde de onanmasına rağmen isim değişikliğiyle ilgili adım atmıyor.

İzmir'in kara lekesi olan "Çevik Bir Meydanı"nın isminin "Ömer Halisdemir Meydanı" yapılması teklifini "ceza kesinleşmeden değiştirmeyiz" diyerek reddeden İzmir Büyükşehir Belediyesi, istinaf mahkemesinin müebbet hapis cezasını onaylamasına rağmen adım atmıyor.

Farklı bayrak ve farklı para hayali kuran Tunç Soyer'in başkanlığını yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin darbeci sevdası sürüyor. 28 Şubat cuntasının kritik isimlerinden dönemin Genelkurmay 2. Başkanı emk. Orgeneral Org. Çevik Bir'in isminin verildiği Buca'daki "Çevik Bir Meydanı"nın isminin "Ömer Halisdemir Meydanı" olması için verilen teklifi, "Şahıs kesin hüküm giymemişse ismini kaldırmayız" diyerek reddeden İzmir BŞB, darbeci Bir'in cezasının istinaf mahkemesinde de onanmasına rağmen isim değişikliğiyle ilgili adım atmıyor.

DARBECİNİN ADINI KALDIRMAMAK İÇİN DİRENİYOR

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 21. Ceza Dairesi'nin 28 Şubat davasında Çevik Bir'in de aralarında olduğu 18 darbeciye verilen müebbet hapis cezasını hukuka uygun bularak onaylaması ile hiçbir bahanesi kalmayan İzmir Belediyesi, şehrin en kalabalık ilçesi Buca'daki meydanın ismi kaldırmamak için direniyor.

Güncellenme Tarihi : 29.6.2020 12:42

İLGİLİ HABERLER