Gündem
  • 19.5.2013 11:56

CHP'li kadınların "7 Ayda 7 Bölge" projesi

ANKARA - Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 18 Eylül 2012'de uygulamaya konulduğunu söyledi.
     Amaçlarının güçlü bir kadın örgütü olduğunu belirten Dokuzcan, en son çalışmalarını Batman, Siirt, Bitlis, Muş ve Van'da gerçekleştirdiklerini anlattı.
     Bugüne kadar tüm bölgelerdeki 65 ilde çalışma yürüttüklerini belirten Dokuzcan, "200 civarında da il, ilçe, kasaba ve köy ziyaret ettik. Binlerce kadına ulaştık" dedi.
     Bu çalışmayı yaparken üç ana amaç olduğunu vurgulayan Dokuzcan, ilkinin yaklaşan seçimlerde etkin, güçlü ve verimli bir kadın kolları örgütü olduğunu bildirdi.
     "Seçimlerin olmazsa olmazı, kadınlardır" diyen Dokuzcan, "Kadınlar seçimleri kazanmanın en büyük anahtarı. Çalışmalarımızda kadınlarla sandıkla birleştirecek bir strateji üzerinde gidiyoruz. Bu konuda güçlü adımlar attık" ifadesini kullandı.
     İkinci amacın yaklaşan yerel seçimler öncesi çeşitli kadın gruplarıyla bir araya gelip, onlarla sorunlara çözüm geliştirmek olduğunu belirten Dokuzcan, şöyle devam etti:
     "Dolayısıyla yerel yönetimler, kadın erkek eşitliği için en yakın ve etkin kurumlar aslında. Bu nedenle yerel politikaların uygulanması ve farklı kadın gruplarının, farklı sorunlarının yerel yönetimler tarafından çözülebilir olması, bu çalışmamız açısından çok önemli. Aslında yerelde yaşanan sorunların, genel politikaya etki edebileceğini de görüyoruz. Dolayısıyla yerel kadın politikaları önümüzdeki seçimde, merkezi anlamda, cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldıracak yöntemler bulma noktasında bize geniş bir alan sağlıyor."
     Dokuzcan, üçüncü amacın ise yerelde çok az olan kadın temsilinin arttırılması olduğunu kaydederek, "Belediye başkanlıkları, başkan yardımcılıkları ve meclis üyeliklerinde daha örgütlü bir kadın kolları yapısıyla, daha fazla kadınımızın görev almasını sağlamayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.
     Bu üç amaç doğrultusunda 7 ayda ciddi yol katettiklerini belirten Dokuzcan, önümüzdeki günlerde ise 3. Kadın Kolları İl Başkanları Eşgüdüm Toplantısı yapacaklarını bildirdi. Dokuzcan, bu toplantıda da yerel yönetimlere dair genel bir bakış açısı belirleyeceklerini kaydetti.
    
     -Rapor hazırlanacak-
    
     İllerdeki çalışmaların tamamlanması ardından çok geniş bir rapor hazırlayacaklarını anlatan Dokuzcan, Türkiye'de kadın sorunlarının tespiti, çözümleri ve bölgedeki olanakların önemine dikkati çekti.
     Raporda, kadın seçmeni tanımaya yönelik ipuclarının da olacağını ifade eden Dokuzcan, "Çünkü onların bizden beklentileri var. Esas önemli olan rapor, kadınlara yönelik somut politikalar üretmesine ciddi katkı sunacak" diye konuştu.
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:12

İLGİLİ HABERLER