Gündem
  • 16.9.2020 13:02

CHP'li milletvekili Yarkadaş'dan şok sözler.. CHP bizim için amentü gibidir

CHP'li eski vekil Atatürk'ün kendileri için Amentü gibi olmduğunu söyledi. Kısaca Atatürk'e iman ettiklerini ima etti.

Eski CHP'li vekil partisini topa tuttu: 18 ayda 70 bin üye istifa etti, Atatürk'ü tartışmak kimsenin hakkı da, haddi de değil

 Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, Halk TV'de katıldığı bir programda CHP yönetimini Atatürk tartışmaları nedeniyle topa tuttu. Partinin izlediği yolun üyeleri rahatsız ettiğini ifade eden Yarkadaş, 18 ayda 70 bin üyenin partiden istifa ettiğini, bu rakamın toplam üye sayısının yüzde 3.5'una tekabül ettiğini bildirdi. Yarkadaş, Atatürk sözleri nedeniyle Kaftancıoğlu'na sert ifadeler ile yüklendi, "Bugün CHP'yi 60 yıldır başarısız yapan kadrolara rağmen milyonlarca insan Atatürk'ün hatırına bu partiye oy vermektedir." dedi. Yarkadaş, Atatürk'ü tartışmanın kimsenin hakkı ve haddi olmadığını da sözlerine ekledi.

CHP'nin 60 yıldır iktidar olamamasını başarısız kadrolara bağlayan Yarkadaş, "12.5 milyon insan Atatürk'ün hatrına bu partiye oy veriyor" dedi. Yarkadaş, Atatürk politikası nedeniyle CHP'den 70 bin üyenin 18 ay içinde ayrıldığını da belirtti.

"70 BİN ÜYE 18 AYDA İSTİFA ETTİ"

CHP yönetimine sert şekilde yüklenen Barış Yarkadaş partinin üye sayısının hızla eridiğini ifade etti, şöyle konuştu:

Partinin ilkelerinden uzaklaştıkça üye de kaybediyoruz. Bak Gürkan, İstanbul'da son 18 ayda 41 bin 157 üye istifa etmiş. Belediyesini bizim yönettiğimz Kadıköy'de 2400 kişi istifa etmiş. İzmir'de 25 bin 17 kişi 18 ayda istifa etmiş. Malatya'da 1612, Tunceli'de 1081 kişi istifa etmiş. 11 büyükşehiri kazandığımız konjoktürde 70 bin üye kaybettiysek, o zaman yönetimin de bu insanlar neden istifa ediyor diye düşünmesi lazım.

60 yıldır iktidar olamayan bir partide üyeleri ceplerinden para verip parti binalarının kiralarını ödüyorlar ise, Atatürk'ü her sabah Amentü gibi anıyorlarsa, adının geçtiği her an gözyaşı döküyorlarsa, kimsenin Atatürk'ü tartışmaya hakkı da, haddi de yoktur."

Güncellenme Tarihi : 17.9.2020 01:13

İLGİLİ HABERLER