Gündem
  • 25.6.2021 12:21

CHP'li milletvekilinden sürpriz istifa!.. Bakın hangi partiye geçti

CHP'li milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, partisinden istifa etti..

Gelen son dakika haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, partisinden istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne katıldığını açıkladı. Sütlü, Türkiye İşçi Partisi'ne katıldığını duyurdu.

CHP'li Saliha Sera Kadıgil Sütlü, partisinden istifa etti

CHP İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü, partisinden istifa ederek Türkiye İşçi Partisi'ne katıldığını açıkladı. Saliha Sera Kadıgil Sütlü'nün istifası sonrası CHP'nin meclisteki milletvekili sayısı 135'e düşerken Türkiye İşçi Partisi'nin 4'e yükseldi.

CHP'li Vekil Saliha Sera Kadıgil Sütlü, Yemin Metnini Okuyamadı - Son Dakika

TBMM'deki son sandalye dağılımı şu şekilde:

AK Parti: 288
CHP: 135
HDP: 55
MHP: 48
İYİ Parti: 36
TİP:4
Memleket Partisi: 3
Demokrat Parti: 2
BBP: 1
DEVA: 1
DBP: 1
Saadet: 1
Yenilik Partisi: 1
Bağımsız: 7
Toplam: 583

HDP'de öldürülen kadının cenazesine katılmıştı

Sera Kadıgil
Dünkü faşist saldırıda katledilen #DenizPoyraz ‘ı son yolculuğuna uğurladık. Bu saldırı HDP’yedir. Barış içinde yaşama irademizedir. Ülkenin geleceğini dert eden herkes bu alçaklığı üstüne alınmakla mükelleftir. Bir kez daha acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabır diliyorum..

SALİHA SERA KADIGİL SÜTLÜ'NÜN ÖZGEÇMİŞİ

27. Dönem İstanbul Milletvekili Saliha Sera Kadıgil Sütlü Vefa Lisesinin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimini, Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Bölümünde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans tezini, Londra Queen Mary Üniversitesindeki araştırmaları sonrasında sinema eserleri üzerine yazdı. İstanbul Üniversitesinde doktora çalışmalarını sürdürmektedir.

Kültür ve sanat hukuku ile fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar konularında uzmandır. Avukatlık stajını Ergenekon kumpası davalarında tamamladı. İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu Üyesi olarak görev aldı. Kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun ve sendikanın kurucu avukatlığını ve baş hukuk müşavirliklerini yürüttü. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Kadıgil Sütlü, evlidir.

 

Güncellenme Tarihi : 25.6.2021 12:29

İLGİLİ HABERLER