ANKARA- CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek’in kızı California Üniversitesi Antropoloji Bölümü öğretim üyesi Esra Özyürek’in, “Modernlik Sosyolojisi/Kemalizm, Laiklik ve Gündelik Hayatta Siyaset” isimli kitabında, tartışma yaratacak tespitler yer alıyor. Özyürek kitabın önsözünde, “Kemalist” kesimin Atatürk’e bakış açısını yakalama fırsatı bulduğunu belirterek, şöyle diyor: “Kemalist müteşebbis ve tüketiciler Cumhuriyet’in kurucusunu kişisel yaşamlarına ve girişimlerine yaratıcı tarzlarda uyarlamışlardı. Restoran ve barlar için içki masasında Atatürk, gece kulüpleri için dans eden Atatürk resmi vardı.”
Esra Özyürek, çalışmalarına yardımcı olan anne ve babasıyla da zaman zaman tartışmış. En çarpıcı fikir ayrılığı ise Merve Kavakçı’ya verdiği destekte yaşanmış. Özyürek, kitabında şöyle anlatıyor: “1999 seçiminden sonra Birikim Dergisi’nde ilk türbanlı Türk milletvekilinin yurttaşlıktan çıkarılma süreci üzerine bir yazı kaleme aldım. Ailem yazıdan haberdar olunca, siyasi müttefikleri tarafından duyulsa bunun kendileri için hiç hoş olmayacağını söylediler. Babam yarı şaka RP’nin fahri avukatları olabileceğimi söyledi.”
Muhalifler susturuldu
Özyürek’in bir diğer tespiti de, 28 Şubat süreciyle neredeyse simgeleşen 10.Yıl Marşı ile ilgili. Özyürek, cumhuriyetin ilk yıllarında yazılan marşın 1998’li yıllarda İstiklal Marşı’ndan daha popüler hale geldiğini vurguluyor ve “10.Yıl Marşı, 1998’in toplumsal ve ekonomik durumu için oldukça uygunsuzdu. Buna rağmen muhalif sesleri susturmak için kullanıldı.”
CHP'Lİ ÖZYÜREK'İN KIZINDAN OLAY YARATACAK TESPİTLER!

Hızlı Özet
“Restoran ve barlar için içki masasında Atatürk, gece kulüpleri için dans eden Atatürk resmi vardı.””
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gündem
Erdoğan yol açıyor.. 4 saatlik yol 1,5 saate düşecek
Türkiye
Habervitrini

Gündem
Dilek İmamoğlu'nun yeğenini yutkunduran Rüşvet sorgusu
Ekrem İmamoğlu Çıkar Amaçlı Suç Örgütü’ davasının ikinci duruşmasının 31. gününde sanık savunmalarının alınmasına devam edildi. Duruşmada Dilek İmamoğlu’nun yeğeni Derya Dağdeviren savunma yaptı.
Habervitrini

Gündem
Aralıkta zirve yapacak! En güçlü El Niño geliyor!
Birleşmiş Milletler çatısı altında faaliyet gösteren WMO, El Nino etkisinin Şubat 2027’ye kadar sürme olasılığının yüzde 100’e yakın olduğunu belirterek, olayın Aralık ayı civarında zirve noktasına ulaşmasının beklendiğini duyurdu.
Habervitrini

Gündem
Adalet Bakanlığı: Özgür Özel'in 'Bilgiler sızdırıldı' sözleri iftiradır
Türkiye'nin gündemine oturan fon soruşturmasında süreç devam ederken, Adalet Bakanlığı'ndan YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel'in iddialarına cevap geldi.
Habervitrini
1 dk