Gündem
  • 30.7.2009 00:01

CHP'Lİ SAV'A DOKUNULMAZLIK ŞOKU!..

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenledi.

Anayasa mahkemesi bir süre önce CHP'nin hesaplarında usulsüzlük olduğu iddiasıyla ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu iddiaların ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kapsamında, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke düzenledi.

CHP'nin rutin mali denetimini yapan Anayasa Mahkemesi, Partinin, 1998, 2004, 2005 ve 2006 yıllarına dair kesin hesaplarında usulsüzlükler tespit etti.

Mahkeme'nin parti hakkında ihbarda bulunmasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı sorumlular hakkında "evrakta sahtecilik ve güveni kötüye kullanma" iddiasıyla soruşturma başlattı.

Hazırlanan iddianamede CHP'nin usulüne uygun kayıtlar tutmadığı, yevmiye defterlerinin zamanında tasdik ettirilmediği gibi bazı suçlamalar yer aldı. Ayrıca iddianamede, partinin bazı belgesiz harcamaları olduğu ve bazı belgeleri iki kez kullanıp mükerrer gider olarak gösterdiği bilgisi yer aldı.

SAV'IN DOKUNULMAZLIĞI OLDUĞU İÇİN DOSYASI AYRILDI

İddianamede, usulsüzlük yapanlar arasında CHP Muhasebe Servisinde çalışan iki kişi ile Genel Sayman Mahmut Yıldız ve Genel Sekreter Önder Sav'ın isimleri yer aldı.

SAV DA SUÇLU SAYILDI

Başsavcılık sanıkların "güveni kötüye kullanma" ve "evrakta sahtecilik suçlarından ayrı ayrı cezalandırılmalarını istiyor. Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesine sunulan iddianame kabul edildi. Dokunulmazlığ bulunan Sav dışındaki diğer sanıkların Eylül ayında yargılanmasına başlanması bekleniyor.

SAVCILIK SAV HAKKINDA FEZLEKE HAZIRLADI

Diğer sanıklar ile ilgili bu karar verilirken Önder Sav hakkındaki incelemesini tamamlayan Ankara Cumhuriyet Başsavcığılı Sav'ın dokunulmazlığının kaldırılması için de fezleke hazırladı.

DOKUNULMAZLIĞI KALKARSA SAV YARGILANACAK

Fezleke şimdi TBMM'ye gönderilecek. Meclis'in Sav'ın dokunulmazlığını görüşüp kaldırması halinde ise CHP Genel Sekreteri yargılanacak.
(stratejikboyut)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:02

İLGİLİ HABERLER