Gündem
  • 9.11.2008 00:29

CHP'Lİ SERTER: 'ERUYGUR EŞİNİ BİLE TANIYAMIYOR!..'

CHP İstanbul Milletvekili Prof.Dr. Nur Serter, partisinin Ordu teşkilatı tarafından düzenlenen 'Türkiye'nin Güncel Sorunları' konulu söyleşiye katıldı. TESK Otel'de düzenlenen söyleşide konuşan Serter, Türkiye'nin yolsuzluk, ekonomi, işsizlik, vergi ve üniversitelerdeki sorunlarına değindi. Konuşmasının bir bölümünde Ergenekon davasına da değinen Serter, soruşturma kapsamında tutuklanarak Kocaeli F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine konulan, burada ise geçirdiği bir kaza sonucu günlerce hastanede tedavi altında kalan emekli Orgeneral Şener Eruygur'un sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Eruygur'un hakkında iddianame bile hazırlanmadığını ve ne ile suçlandığının bile tam anlatılamadığını ifade eden Serter, "Şener Eruygur şu anda konuşamıyor, hatırlamıyor, insanları birbirine karıştırıyor, yürüyemiyor, eşini bazen tanıyor bazen tanıyamıyor. Şu anda bu durumda" dedi.
Ergenekon soruşturması devam ederken gözaltına alınan, tutuklanan bazı isimlerin öldüğünü, bazılarının ileri derecede sağlık problemi yaşadığına dikkat çeken Serter, "Göreceksiniz daha çok ölümler olacak. Kimisi ölüyor, kimisi ölecek hale geliyor. Kimisi tutuklu kimisi tutuksuz. Böyle bir dava sürüp gidiyor" diye konuştu.
Serter, Şener Eruygur ile birlikte Cumhuriyet mitinglerinin düzenlenmesine öncülük ettiklerini de hatırlatarak, bu mitinglerin terör örgütü toplantısı gibi lanse edildiğini vurguladı. Serter, "Cumhuriyet mitingleri terör örgütü kapsamına sokuldu. Oysa biz o meydanlarda Türkiye'ye sahip çıkmak için toplandık" şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:30

İLGİLİ HABERLER