Gündem
  • 23.1.2014 22:42

CHP'li vekillerden yumruk isyanı

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bizim bu Meclis'te can güvenliğimiz yoktur. Bundan sonra biz iç tüzük gereği silahla giremeyeceğimize göre önlem almak zorundayız" dedi.

İnce, "Eşkıya dağda değil, Meclis'tedir. 25 metre uzaklıktan kalkıyor. Bir Allah'ın kulu AKP'li milletvekilini durduramıyor. Benim omzumuzun üzerinden Genel Başkan Yardımcımız Sayın Bülent Tezcan'ın yüzene vurarak, kaşını açıyor. Buna sebep olan sayın Meclis Başkanı Cemil Çiçek'tir. Bu saldırganlıkları, fedai tavırları, kabadayılıkları bir şey içindir yolsuzlukları, rüşveti kapatmak içindir. Yatak odasındaki kasaları, dolarları, para sayma makinelerini kapatmak içindir. Bu fedailer milletin temsilcisi olamaz. Bizim bu mecliste can güvenliğimiz yoktur. Bundan sonra biz iç tüzük gereği silahla giremeyeceğimize göre önlem almak zorundayız. Partinin başkan yardımcısına bir fedai geliyor, yumruk atıyor, kaşını açıyor. Bunlar geometrik çoğunluklarına güvenerek fazla hacim açtıkları için biz yasaları geçiririz sanıyor. Recep Erdoğan'ın grubu budur. Mitinglerinde kefen giydirirlerse insanlara milletvekilleri de kendini fedai zanneder. Herkes bilsin ki CHP bunlara pabuç bırakmayacaktır" dedi.

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:Kavga sebebinin 'Başbakan Erdoğan'ın oğluna çağrı kağıdını' gösterdikleri için çıktığını belirten İnce, "Böyle bir davet olmadan bunu söylüyorsanız şerefsizsiniz' diyor. Savcı emniyete görev vermiş, emniyet görevini yapmamış, boş bir daireye tebligat yapmış. Böyle bir ortamda emniyet müdürünü görevden almak şerefsizlik değil midir? Bu kabadayılara genel kurulda sonuna kadar direneceğiz"

LEVENT GÖK: “BUNDAN SONRA GELECEK KANUN TEKLİFLERİNİN GÜVENLİ BİR ORTAMDA GÖRÜŞÜLMESİ, TARTIŞILMASI İMKANI KALMAMIŞTIR”

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, "Bundan sonra gelecek kanun tekliflerinin güvenli bir ortamda görüşülmesi, tartışılması imkanı kalmamıştır. Türkiye demokrasisi açısından utanç verici bir gündür" dedi.
CHP Ankara Milletvekili Gök, Meclis’te çıkan kavganın ardından Güven Hastanesi’nde tedavi gören CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın durumu ile ilgili açıklama yaptı. Gök, Tezcan'ın müşahedesinin devam ettiğini söyleyerek, "Şu anda doktorlarımız Başkan Yardımız Bülent Tezcan'ın hastanede bir müddet daha müşahede altında kalmasını uygun görmüşlerdir. Böylesine üzücü ve demokrasi açısından kabul edilemez olayı şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Artık Meclis'te de can güvenliği kalmamıştır. Meclis'ten Türkiye'nin demokrasisine, insan haklarına, çıkarlarını savunan milletvekillerinin çalışma ortamı artık kalmamıştır, can güvenliği AK Parti'nin sayısal güvenliğine bağlayarak ve güvenerek sürekli olarak muhalefet partisinin milletvekillerini taciz etmesiyle bugün dövülme noktasına gelmiştir. Bundan sonra gelecek kanun tekliflerinin güvenli bir ortamda görüşülmesi, tartışılması imkanı kalmamıştır. Türkiye demokrasisi açısından utanç verici bir gündür. Bütün halkımızdan AK Parti'nin bu yaptıklarını ibretle izlemelerini ve gereken dersi sandıkta vermelerini rica ediyoruz" diye konuştu. 

“TBMM'DE CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEMİZ VAR"

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise, "Bu saldırı milli iradeye yapılmıştır. Meclis'te artık terörize olmuş milletvekilleri var. Kefenle karşılamanın yansımalarıdır bunlar. Sayın Sadık Yakut'a iç tüzüğün 68'nci maddesini hatırlattım. Bu saldırılardan sonra iktidar partisi grup başkanvekillerinin bazı arkadaşlarımıza yönelik sözlü saldırıları çok kötüdür. CHP milletvekilleri olarak TBMM'de can güvenliği tehlikemiz vardır. Az önce Cemil Çiçek beni aradı ama nezaket telefonları yetmiyor artık Sayın Cemil Çiçek. Bunların böyle olacağını Sayın Çiçek'e de anlattım. Sayın Çiçek'in, Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanımızı arayıp özür dilemesi gerekiyor. Demokrasi tarihimizde en vahim olaylardan birisi yaşandı. Bu kapıyı açan Sadık Yakut'tur" dedi. 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER