Gündem
  • 9.3.2020 22:47

CHP'liler HDP'liler ile birlikte İstaklal Marşı'nda ayağa kalkmadı

Her fırsatta Cumhuriyeti kuran parti olduklarını söyleyerek övünen CHP'liler, bugünlerde İstiklal Marşı okunurken bile ayağa kalkmaz oldu..

CHP'li üyelerden İstiklal Marşı'na büyük saygısızlık

Her fırsatta Türkiye düşmanlarının yanında saf tutan CHP, yeni bir skandala daha imza attı. İBB Meclisi'nde AK Parti ve MHP'li üyeler Bahar Kalkanı Harekatı'na destek çıkmak için İstiklal Marşı okuyup saygı duruşunda bulundu. Bazı CHP'li üyeler ise bu sırada ayağa kalkmadı. O anlar bir üye tarafından saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı İBB'nin Saraçhane'de bulunan merkezinde meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Meclisin devamında AK Parti ile MHP'li üyeler Bahar Kalkanı Harekatı'na destek çıkmak için ayağa kalkarak İstiklal Marşı okundu.

CHP İstiklal Marşı'nda ayağa kalkmadı

İstiklal Marşı'nın okunması sırasında bazı CHP meclis üyelerinin bir süre ayağa kalkmadığı görüldü. Gelen tepkilerin üzerine CHP meclis üyeleri de ayağa kalkarak İstiklal Marşı'nın okunmasına eşlik etti.

CHP - HDP ittifakı

CHP ile HDP 31 Mart'ta örtülü bir ittifak yapmıştı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Cesur olun. İttifakı resmileştirelim" ifadeleri ile çağrıda bulundu. Bu çağrının ardından CHP, HDP'nin skandallarla dolu 4. Olağan Kongresi'ne üst düzey katılım sağlamıştı. İstiklal Marşı'nın okunmadığı kongrede, terörist başına methiyeler düzülmüş, selamlar gönderilmişti. PKK'lı teröristler için saygı duruşunda bulunulurken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile kongreye katılan Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da o kongrede yer almıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 9.3.2020 22:56

İLGİLİ HABERLER