Gündem
  • 30.8.2019 08:26

CHP'liler itiraf etti... İmamoğlu 6 ay sonra 50 bin işçi çıkaracak

CHP'liler itiraf etmişti... İmamoğlu 6 ay sonra peyderpey 50 bin işçi çıkaracak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçimleri öncesinde bazı CHP'lilerin yazışmaları ile ortaya çıkan 'sinsi plan'ı uygulamaya başladı. Bugüne kadar İSPARK, İSTAÇ, BELTUR, İSTGÜVEN ve Medya A.Ş'den işçi çıkartan İmamoğlu'nun önümüzdeki 6 aylık sürecin ardından 50 bin çalışanın işine peyderpey son vereceği öne sürülüyor.

31 Mart seçimleri öncesinde Yeniakit.com.trtarafından kamuoyuyla paylaşılan CHP'liler arasındaki bazı yazışmalar bugün birer birer gerçekleşmeye başladı.

6 ay sonra 50 bine yakın değişim olacak

CHP Silivri Gençlik Kolları üyesi olan B.E., arkadaşlarına yazdığı mesajında, "Geçen gün Ekrem Başkan'ın yakın çalışma ekibi ile konuştuk. Başkan olunca 6 ay kimsenin işine dokunmayarak milletin gazını alacakmış. Değişiklikler 6 ay sonra başlıyormuş. Anladığım bu. Ekrem Başkan şimdiden CV toplamaya başlamış bile. Ekiptekiler bir tek bizden değil. HDP ve İYİ Partililerden de istiyorlar." ifadelerini kullanmıştı. Aynı kişi "6 ay sonra 50 bine yakın değişim olacak. Sonrası da gelecek." demişti.

'Namus' sözü vermişti

Seçim meydanlarında işçi çıkartılmayacağına dair namus sözü veren CHP'li İmamoğlu, sırasıyla; İSPARK, İSTAÇ, BELTUR ve İSTGÜVEN'den işçiler çıkarttıktan sonra Medya A.Ş'de görevli 50 gazetecinin de işine son verdi. Göreve geldiği günden bu zamana ufak rakamlarda işçi kıyımına başlayan İmamoğlu'nun, devreye soktuğu sinsi planı ile 50 bin çalışanın daha işine son vereceği öne sürülüyor.

Öte yandan yine 31 Mart seçimleri öncesinde HDP ile ittifak yaparak İstanbul'u kazanan CHP'lilerin, 'AK Partili olacağına PKK'lı yönetsin.' ifadeleri de tepkilere sebep olmuştu.

"Apo'yu savunacağım, dağdakiler gelsin yönetsin"

CHP'lilerin akıl tutulmalarını gösteren mesajlarda, "Tayyip gitsin de dağdakiler gelsin yönetsin", "Tayyip'e karşı Apo'yu savunacağım" ifadeleri yer aldı.

 

"Kazanırsak sloganımız 'Zulüm 1453'te başlayan zulüm bitti' olsun"

Şoke eden mesajlarda HDP'nin İstanbul'u yöneteceğinden bahsedilirken kutlama sloganı tartışması da görüldü. Sloganlar arasında "1453'te başlayan zulüm son buldu" sloganı şoke etti.

 

CHP yönetimi açıklama yapacak mı?

Bu yazışmalardaki iddiaların ardından CHP yönetinin ne açıklama yapacağı merak konusu oldu.

Not: Bu haber sosyal medyada yayınlandığı için gizliliğin ihlali kapsamında görülmemiştir. Görüntülerin sosyal medyada hızla yayılmasından hareketle, haber verme hakkı kapsamında değerlendirilmiş ve konunun muhataplarına saygı çerçevesinde cevap hakkı açık bırakılmıştır.


 

 Taha Emre Özdemir yeniakit.com.tr

Güncellenme Tarihi : 30.8.2019 09:28

İLGİLİ HABERLER