Asayiş
  • 30.3.2009 16:03

CHP'LİLER SEÇİM GÖREVLİLERİNİ TARTAKLADI

GÖKHAN AYAR - ONUR AYDIN
KOCAELİ (İHA) - Kocaeli'nde İl Seçim Kurulu önüne gelen CHP'liler, sandıkların geç getirildiğini ve oylarda oynama yapıldığını iddia ederek seçim görevlilerini tartakladı.
İzmit Merkez Belediye seçimlerinin açıklanmasının ardından, ilk sandıklarda açık ara farkla yarışı önde götüren ve arayı oldukça açan Cumhuriyet Halk Partisi Adayı Fikret Toker'in, oy sayımının sonuna doğru aradaki farkı kaybederek AK Parti'nin gerisinde kalması üzerine İl Seçim Kurulu'na gelen CHP'liler, oylarda oynama yapıldığını iddia etti. Daha sonra İl Seçim Kurulu önüne gelen CHP Adayı Fikret Toker, oyların belediyeye ait araçlarla getirildiğini ve bu esnada jandarma ve polis memurlarının sandık
görevlilerine nezaret etmediğini, seçimin şaibeli olduğunu iddia etti. Fikret Toker seçim sonucuna itiraz edeceğini de bildirdi.
Geç saatlere doğru İl Seçim Kurulu önünde oldukça kalabalıklaşan partililer, buraya gelen sandık görevlilerini yuhalayarak tartakladı. Kalabalık grup, sandık görevlilerinin elindeki oy zarflarının mühürlü olmadığını söyleyerek görevlilerin ellerindeki oy pusulalarını almak istedi. Olaylar esnasında görevlileri korumak isteyen polis ve kalabalık grup arasında zaman zaman arbede yaşandı.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER