Gündem
  • 30.10.2008 15:59

CHP'NİN ANKETİNDEN NE ÇIKTI?

CHP Bolu İl Başkanlığı, kentteki esnafa ekonomik ve sosyal durumlarının sorulduğu anketin sonuçlarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdi. CHP İl Başkanı Tanju Özcan, Bolu'da 45 bin icra dosyasının olduğunu, kooperatiften ve bankadan kredi alamayan esnafın tefecilerin kucağına düştüğünü söyledi.

CHP İl Başkanlığı yönetimi, Bolu PTT Müdürlüğü'ne gelerek esnafla yaptıkları anket formlarını Başbakan Erdoğan'a gönderdi. Postanenin önünde açıklama yapan Tanju Özcan, yüzlerce esnafın samimi bir şekilde doldurduğu anket formlarını Başbakan'a gönderdiklerini belirterek, "Bolu, tarihinin en ağır ekonomik krizini yaşamaktadır. Bolumuzda 45 bin icra dosyası mevcuttur. 2001 krizi yaşandığında bu sayısının sadece 12 bin olduğunu düşündüğümüzde, bugünkü durumun ne kadar vahim olduğunu herhalde kimse görmemezlikten gelemez. 2001 yılında her 8 kişiden biri icraya düşmüşken bugün neredeyse iki kişiden biri icra ile haşır neşir hale gelmiştir. Bolu esnafı, Esnaf Kefalet Kooperatifi aracılığıyla aldıkları kredilerinin çoğunu geri ödeyemez haldedir. Bankalarda zor durumda olan esnafa krediyi kesmişlerdir. Kooperatiften ve bankalardan kredi alamayan esnafımız Bolu'da cirit atan tefecilerin kucağına düşmüştür" dedi.

Esnafın durumunu incelemek için anket yaptırdıklarını söyleyen Özcan, şöyle konuştu:

"Gelinen noktada `Hamdolsun her şey yolunda' demeniz esnafın kanına dokunuyor. Esnafın durumu sizin çevrenizdeki bakanların çocuklarının durumu gibi iyi değil. Bolu halkı, başında bulunduğunuz hükümetin ekonomik uygulamaları sonucunda iflas noktasına gelmiştir. Esnaf kepenk kapatmak üzeredir. Derhal önlem alınmalıdır."

Özcan, esnafın kooperatiflere olan borçlarının faizlerinin silinmesini ve ana paranın 24 takside bölünmesini, halk bankasının esnafa düşük faizli acil ihtiyaç kredisi verilmesinin sağlanmasını, esnafın elektrik borçlarının yeniden yapılandırılmasını, az vergi borcu olan esnafın hesaplarına haciz konulmaması için Başbakan'a öneride bulundu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:50

İLGİLİ HABERLER