Gündem
  • 5.9.2013 15:33

CHP'nin hızlı solcusu AKP'ye başkan oldu

TUNCELİ'de geçen hafta İl Başkanı Veli Suroğlu ile merkez dahil 7 ilçe başkan ve yönetim kurulu üyelerinin istifa etmesiyle boşalan AK Parti il başkanlığına, CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Sinan Yerlikaya'nın atandığı öne sürüldü.

Geçen Salı günü yapılan AKP MYK toplantısında, AKP Tunceli İl Başkanlığı'na CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Sinan Yerlikaya'nın getirildiği belirtildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yoğun programı nedeniyle resmi yazının henüz tebliğ edilmediği Yerlikaya konuyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"AK Parti MYK, Tunceli İl Başkanlığı'na benim atanmam için karar almış. Ancak sayın Başbakanımız'ın yoğun programı nedeniyle resmi yazı bana tebliğ edilmedi. Önümüzdeki hafta başında sayın Başbakanımız'ın yurda dönmesi ile birlikte atanma yazım bana tebliğ edilecek ve AK Parti'yi Tunceli'de layık olduğu yere getirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İlçelerde ve beldelerde yeni kadrolar ile yeni yönetimler oluşturup, görevimizi layıkı ile yapacağız."

CHP'DEN İSTFA EDİP AK PARTİ'YE GEÇMİŞTİ

CHP Tunceli eski milletvekili olan Sinan Yerlikaya, bir süre önce CHP'den istifa ederek, AK Parti'ye geçmişti. Geçen hafta genel merkezin talebi üzerine de AK Parti Tunceli İl Başkanı Veli Suroğlu ve merkez dahil 7 ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etmişti.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:16

İLGİLİ HABERLER