Gündem
  • 30.9.2008 11:35

CHP'NİN İSTANBUL UMUDU

2009 yerel seçimlerinde CHP’de son dönemin en popüler ismi Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’dan adaylığı yüksek sesle konuşulmaya başlandı. CHP yönetiminde ve tabanında AKP’li Dengir Fırat ile girdiği düellodan “galip” ayrıldığı yorumları yapılan Kılıçdaroğlu’nun adaylığının İstanbul örgütü tarafından da çok arzulandığı ortaya çıktı. Baykal’a yakın bazı CHP kurmayları basın mensuplarına ve deneyimli kamuoyu önderlerine, “Kılıçdaroğlu İstanbul’a iyi olmaz mı?” sorusunu yönelterek nabız yokluyor.

BELGELERİYLE KONUŞUYOR

Eski Genekurmay Başkanı Büyükanıt’a alınan trilyonluk zırhlı Audi, Şaban Dişli’ye yönelik belgeli, etkin muhalefeti ve son olarak AKP’nin ikinci adamı Dengir Fırat’ın ortağı olduğu şirket hakkında birbiri ardına patlattığı belgelerle yıldızı iyice parlayan Kemal Kılıçdar-oğlu’nun ismi, İstanbul için İlhan Kesici ve eski İTO Başkanı Atalay Şahinoğlu’ndan bile çok konuşuluyor. Kılıçdaroğlu’nun Tunceli kökenli olması, başarılı bürokrat geçmişi, yıpranmamış ismi ve Alevi-aydın-Kürt seçmene de sıcak gelmesi önemli avantajları olarak değerlendiriliyor.

TEKİN’DEN TAM DESTEK

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, AKŞAM’a “Gerçekten bizim için de çok mükemmel bir isim, İstanbul seçimini Kemal Bey’le kazanırız, örgüte de büyük dinamizm getirir” yorumunu yaparak tam destek verdi.




Sanal âlemin de yıldızı

İSTANBUL Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun kişisel internet sitesi (www.kemalkilicdaroglu.com), ziyaretçi sayısında partisinin resmi internet sitesini yakaladı. Sosyal paylaşım sitesi Facebook’un bazı kullanıcıları CHP’ye genel başkan olmasını öneren gruplar oluşturdu. Binlerce kişinin üye olduğu bu gruplara, “Aranan kan bulundu”, “Cesur yürek Kemal Kılıçdaroğlu”, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanı olduğu CHP’ye ben de oy veririm” gibi isimler konuldu. CHP Grup Başkanvekili’nin çok sayıda resim ve videolarını içeren söz konusu grup sayfalarına üye olan binlerce kişi yorum da yazdı. Yorumcuların büyük bölümü, CHP’nin, Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olması halinde iktidar koltuğunu AKP’den devralabileceğini savundu.




Antalya’yı geri almalıyız

KOCAELİ’de eski Başkan Sefa Sirmen’in yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Şişli’de Mustafa Sarıgül’ün karşısına Berhan Şimşek’in çıkarılabileceği dile getiriliyor. CHP’ye katılacak Yeşilçam jönü Ediz Hun’un da Şişli’den aday yapılabileceği konuşuluyor.

CHP Antalya’yı AKP’den geri kazanmak isterken, Mersin, Trabzon, Artvin ve Edirne’yi ise elde tutma arzusunda.

(AKŞAM)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:50

İLGİLİ HABERLER