Gündem
  • 17.4.2018 16:44

CHP'nin 'İYİ Parti seçime giremez' iddiasına İYİ Parti'den yanıt

Son dakika haberi... Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, seçimlerin 26 Ağustos 2018'de yapılması durumunda İYİ Parti'nin seçime katılamayacağını öne sürdü. İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ise seçime

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim çağrısı'nı Habertürk TV'ye değerlendiren CHPGrup Başkanvekili Özgür Özel, seçimlerin 26 Ağustos 2018'de yapılması durumunda İYİ Parti'nin seçimlere katılamayacağını öne sürdü. İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray ise HABERTURK.COM'a yaptığı açıklamada seçime katılabilmek için gerekli şartları karşıladıklarını söyledi.

 Özel, "Seçim kanunu diyor ki, bir partinin seçime girebilmesi için en az 41 ilde örgütlenmiş olması lazım. Daha sonra büyük kurultayını yapmış olması lazım. Ve büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor. Seçimler 26 Ağustos'ta gerçekleşirse İYİ Parti seçime katılamaz. Devlet Bahçeli 'Biz İYİ Parti olmadan seçime girmek istiyoruz' diyor. 1 Nisan'da kurulan bir partiden korkan Devlet Bahçeli ve kadrosu 26 Ağustos'a seçimi çekmek istemiştir." ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 17.4.2018 16:45

İLGİLİ HABERLER