Gündem
  • 30.3.2020 13:17

CHP'nin Koronavirüsü yoğun faliyette!.. İftira üstüne iftira

 Dün ölü sayısı açıklanandan çok deyip, rakamlar verilince çark edip özür dilen CHP'li Veli Ağbaba, bugünde bir bölük asker Koronavirüse yakalandı yanını ortaya atmıştı. CHP'li Veli Ağbaba'nın infiale neden olan corona virüsü iddiasına Hakkari Valiliği'nden yanıt!

İlk yalanı dün gece ortaya çıktı

CHP'li Ağbaba'ya geri adım attıran korona yalanı! Bakan Koca düzeltti

Türkiye koronavirüsle mücadelesini kararlı bir şekilde sürdürürken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'dan skandal bir iftira geldi. Vatandaşın aklını bulandırmaya çalışan CHP'li vekilin yalanına AK Partili vekilden çok sert tepki geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini bilgilendirdiğini belirten Ağbaba, geri adım attı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 200 personelin bulunduğu bir bölükte 11 askerde koronavirüs tespit edildi" şeklinde bir iddiada bulundu. Ağbaba, bu iddiayı Bakan Fahrettin Koca'ya sormuştu.

SKANDAL PAYLAŞIM

Ağbaba sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Koronavirüs nedeniyle İstanbul'da 20 kişi hayatını kaybetti. Bu isimler e-devlette var. Virüs yüzünden 1 ilde 1 günde 20 kişi ölüyor; ama '81 ilde toplam 16 kişi öldü' deniliyor.
Bu bir skandaldır!! Bu saatten sonra kime nasıl inanacağız?'' 
açıklamasında bulundu.
Ağbaba'nın hiçbir dayanağı olmayan sözlerine AK Parti Konya milletvekili Selman Özboyacı'dan cevap geldi.

'ALÇAKLIKTIR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba'ya sosyal medya hesabından cevap veren, Özbayacı, ''Milletin aklını bulandırmaya çalışmaktan başka hiçbir niyeti olmayan bu zihniyet için yalan söylemek, iftira atmak artık nefes almak gibi normalleşmiş vaziyette. İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı tarafından kapatılan sistem üzerinden devlet kurumlarını kötülemek alçaklıktır.'' ifadelerini kullandı.
 
AĞBABA'DAN YENİ AÇIKLAMA: BAKAN BİLGİLENDİRDİ

CHP'li Ağbaba, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendisini bu konu hakkında bilgilendirdiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Ağbaba, ''Bakan @drfahrettinkoca bilgilendirdi. İstanbuldaki ölüm sayıları ile kendi açıkladıkladıkları rakamlar arasında görünen tutarsızlığın sebebinin, Resmi açıklama yapıldıktan sonra yaşanılan ölümlerden kaynaklı olabileceğini söyledi.'' ifadelerini kullandı.
 
 
CHP'NİN İFTİRA MAKİNASI BUGÜNDE BOŞ DURMADI

Sosyal medyada gündem olan ve infiale neden olan iddiaya, Hakkari Valiliği'nden yalanlama geldi. Valilik yaptığı açıklamada, "İlimiz Yüksekova ilçesinde '200 askerin bulunduğu bir bölükte 11 askerin koronavirüse yakalandığı ve askerlerimizin aynı koğuşta dip dibe yattığı' şeklindeki haberler tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır." denildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Hakkari'deki bir kışlasında 11 askerin koronaviüse yakalandığını iddia etti. Ağbaba, "Hakkari/Yüksekova'da 200 askerin bulunduğu bir bölükte 11 askerde coronavirüs tespit edildiği iddiası var. Askerlerimiz her gece aynı koğuşta dip dibe yatmaya devam ediyorlar! Bölükteki askerlerimiz acilen tek kişilik yurt veya otel odalarına yerleştirilmeli." ifadelerini kullanp Bakan Fahrettin Koca'yı işaretledi. İddia sosyal medyada infial yarattı.

HAKKARİ VALİLİĞİ'NDEN YALANLAMA GELDİ

CHP'li Ağbaba'nın hiçbir dayanağı bulunmadan sarf ettiği sözlere Hakkari Valiliği'nden yalanlama geldi. Valilik bugün yaptığı açıklamada, "İddilara gerçeği yansıtmamaktadır." dedi.

İşte Valilik'ten yapılan o açıklama:

"İlimiz Yüksekova ilçesinde '200 askerin bulunduğu bir bölükte 11 askerin koronavirüse yakalandığı ve askerlerimizin aynı koğuşta dip dibe yattığı' şeklindeki haberler tamamen asılsız olup gerçeği yansıtmamaktadır. Askerlerimizin toplu olarak kaldığı yerlerde sayı azaltılarak temin edilen yurt ve otellere yerleştirilmişlerdir. Ülkemizde hızla yayılan Kovid-19 virüsüne karşı ilimiz genelinde devam eden süreç ile ilgili gerekli tedbirler alınmıştır."

Güncellenme Tarihi : 30.3.2020 13:33

İLGİLİ HABERLER