Gündem
  • 31.5.2007 14:07

CHP'NİN TAKTİĞİ TUTMADI

 Ancak CHP'nin bu taktiğinin tutmadığı görüldü.
 
Milletvekili seçimlerinin 4 yılda bir yapılması, Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, Cumhurbaşkanının görev süresinin 5 yıla indirilmesi ve iki kez seçilme hakkı tanınması gibi önemli düzenlemeleri içeren Anayasa değişikliği paketinin ikinci tur oylaması Meclis Genel Kurulu'nda yapılıyor.

Anayasa paketinin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iade edilmeden önceki iki oylaması ile iadeden sonraki ilk tur oylamaya katılmayan CHP, bugün yapılan 2. tur oylamaya katıldı. CHP'li milletvekilleri oylamaya katılarak teklife red oyu verdi. Daha önceki oylamalarda 1 veya 2 red oyu çıkarken, bugün teklifin 1. maddesine 22, 2. maddesine 18, 3. maddesine 17 red oyu verildi.

CHP oylamaya girerek, teklife karşı olan ancak oyunun renginin ortaya çıkmasından endişe eden iktidar milletvekillerinin red oyu verebilmesini sağlamaya çalıştı. CHP Grup yönetimi, birçok AK Partili milletvekilinin Anayasa değişiklik paketine karşı olduğunu ancak oylamada red oyu veren teklife karşı bir grup olmadığı için, bu milletvekillerinin 'Red oyu verdiğim anlaşılır' korkusuyla 'evet' oyu verdiklerini düşünüyordu. CHP, oylamaya girerek, teklife karşı olan AK Partili milletvekillerinin red oyu vermesini ve böylece teklifin Genel Kurul'da reddedilmesini sağlamaya çalıştı.

Ancak CHP'nin bu taktiğinin tutmadığı görüldü. Teklifin birinci maddesi 366, 2. maddesi 370, 3. maddesi 375 oyla kabul edildi.
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 18:34

İLGİLİ HABERLER