Ekonomi
  • 9.5.2004 00:07

CHRİSTMAN: ''AB'YE GİRMEK TÜRKİYE'YE EKONOMİK PANZEHİR DEĞİL''

İSTANBUL - Amerikan Ticaret Odası Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı General Daniel Christman, Türkiye için AB'ye girmenin ''ekonomik panzehir'' olmadığını söyledi.
     Türk-Amerikan İşadamları Derneği'nin (TABA) düzenlediği ''Türkiye-ABD İlişkileri'' konulu konferansta konuşan Christman, Türkiye'de bütün olumlu gelişmelere karşın en iyi arazilerin devletin elinde olduğuna ve en iyi işçilerin istihdam edildiğine dikkati çekti. Christman, şunları kaydetti:
     ''Şirket yapılarınız muamma gibi. Siz, iki arada bir deredesiniz. Zor bir yatırım ortamı içindesiniz. AB'ye girmenizi destekliyoruz, ama bu bir ekonomik panzehir değildir. Cevap, sizin iç kaynaklarınızda yatıyor. Yabancı yatırımcıların burada risk alması için sizin küresel piyasada risk almak istediğinizi göstermeniz lazım. Siz kendi işletmelerinizi harekete geçirirseniz herkes bunu fark eder. Bir şirketi kurmak 24 saatten fazla sürmemeli. Hakimler bağımsız olmalı. Fikri mülkiyet hakları korunmalı. Yollar asfaltlanmalı. Bunları yaparsanız, siz küresel piyasanın canlı ve aktif bir parçası olabilirsiniz.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:10

İLGİLİ HABERLER