Spor
  • 2.10.2005 00:09

CHRISTOPH DAUM : ANELKA'NIN ELİYLE MÜDAHELESİ YOK

ALİ TALAT ÖZEFE - AHMET ATAŞ
KONYA (İHA) - Fenerbahçe, Turkcell Süper Ligi'nin 8. haftasında deplasmanda ilk yarısını 2-0 yenik kapattığı maçta, Konyaspor'u ikinci yarıda attığı tartışmalı ilk gol ve ardından gelen 3 golle 4-2 mağlup etti.


Maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Fenerbahçe'nin her zaman göze hitap edecek oyununu sergilediğini belirterek, "Diğer taraftan belirgin olan Şampiyonlar Ligi'nden Turkcell Süper Ligi'ne dönüşümüz kolay olmadı. Tabi bunun fiziksel yorgunlukla bir alakası yok. Maçın sonlarında takım kendisini sahaya yansıttı. Kafa yapısı yorgundu. Bu tip maçlar oyuncularım için ders alınabilecek maçlar. Galibiyetin yanısıra bu maçtan çok ders çıkarabiliriz. İlk yarıda rakibe çok alan bıraktık. Dolayısıyla Konyaspor'un ilk yarıda yaptığı gibi diğer takımlar da bize çelme takabilir. İkinci yarının başından itibaren oyunumuzu sahaya yansıttık, üstünlüğümüzü kurduk. Geçen sezonun ilk 4 haftasına göre, şu anda 4 puan öndeyiz. Dolayısıyla takımım çok önemli bir galibiyet aldı. Tüm oyuncularımı tebrik ediyorum. Sakin olmayı ve gol atmayı bildiler. Önemli bir galibiyet aldık. Şimdi dinlenme sürecine gireceğiz. Şu andan itibaren Türk Milli Takımı'na ve Fatih Terim'e Arnavutluk'ta başarılar diliyorum" dedi.

Alman teknik adam, Anelka'nın attığı tartışmalı ilk golle ilgili soruya ise, "Benim gördüğüm kadarıyla orta altı pas içerisine değil ceza sahası içerisine giriyor. Kaleci ve Anelka ikili bir mücadele içerisine girdi. Kaleciden seken top gol oldu. Anelka'nın aktif olarak eliyle bir müdahalesi yok" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:00

İLGİLİ HABERLER