Dünya
  • 31.8.2009 09:41

CIA AJANLARI KAZAN KALDIRDI

ABD’de Başkan Barack Obama’nın, Bush dönemindeki insan hakları ihlallerinin üzerine gitme kararı, suçlamalarının odağındaki Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı’nı (CIA) kaosa sürükledi.

Bush döneminde tam bir hukuki koruma altında hareket eden CIA ajanlarının, şimdi kendilerini ihanete uğramış hissettikleri belirtiliyor. Eski bir istihbarat yetkilisi, CIA ajanlarının hem hükümet hem de El Kaide’ye karşı savaşmak zorunda kaldığını söyleyerek, bu durumun, kurumda personel zafiyetine yol açacağı uyarısında bulundu.

BAŞKAN PANETTA’DAN İSTİFA TEHDİDİ

CIA Başkanı Leon Panetta’nın, bir Beyaz Saray yetkilisiyle görüşmede, işkence soruşturması için özel savcı atanmasına şiddetle karşı çıkarak istifa tehdidinde bulunduğu ve soruşturmanın uzun vadede kurumun aleyhine olacağı uyarısında bulunduğu bildirildi.

Kurum içindeki tepkileri de yatıştırmaya çalışan Başkan, hukuki yardım vaadinde bulundu. Gözlemciler, bu gelişmelerin, istihbarat kurumları arasında, ülke güvenliğini tehlikeye düşürecek bir rekabete neden olabileceğini belirtiyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:26

İLGİLİ HABERLER