Gündem
  • 20.1.2014 00:07

CIA, Fethullah Gülen'in malikanesinde böcek aradı

Takvim Gazetesi, Fethullah Gülen'e ait telefon kayıtlarının ortaya çıkmasından sonra Pensilvanya alarma geçti. Gülen'in kaldığı malikanede tepeden tırnağa böcek araması yapıldığını yazdı

Devlet içinde paralel yapı kuran cemaatin Pensilvanya'da yaşayan lideri Fethullah Gülen'e ait telefon kayıtlarının yankısı devam ediyor. Dini lider olarak tanına Gülen'in bir çok ünlü iş adamıyla milyar dolarlık proje pazarlıkları yaptığı konuşmaların deşifre olmasının ardından Pensilvanya'ya bağlı Saylorsburg kasabasında bulunan Gülen'in yaşadığı malikanede panik havası yaşandı.

DÖRT AŞAMALI GÜVENLİK DUVARI
Mustafa Koç, Ali Sabancı, Turgay Ciner ve daha bir çok ünlü iş adamının ilişki içinde olduğu Fethullah Gülen'in malikanesi bir süreliğine cemaatin içinden olmayan kişilere kapandı. Telefon görüşmelerinin, malikaneye gizlice konmuş dinleme cihazlarından yapılmış olabileceği şüphesiyle 10 dönümlük arazi üzerine kurulu ve 7 bloktan oluşan dev yapıda tepeden tırnağa böcek araması yapıldı. Pensilvanya'ya gelen ziyaretçiler ve hatta mekanın çalışanları için de güvenlik ve arama önlemleri dört kademeden oluşan üst seviyeye çıkarıldı. Gülen'i ziyaret etmek isteyen ve sohbetlere katılma talebinde bulununlar da artık randevuyla malikaneye alınmaya başladı. Gülen'le görüşeceklerin üstü tek tek arandı. Cep telefonunu bıraktıktan sonra içeriye alındı. Cemaatin ileri gelenleri tarafından referans verilmeyen isimlerin ise sohbetlere katılmadığı bildirildi. Gülen'e rapor bildiren cemaat ağabeylerinin ise telefonda şifreli konuştuğu, mümkün olduğunca ise yüz yüze görüşmeler ve mektuplarla Gülen'e bilgilendirme yapıldığı da öğrenildi.

CIA KORUMASI
The Sunday Times ve Jane's yazarı İngiliz gazeteci Gareth Jenkins uzun yıllardır Gülen hareketini yakından takip ettiğini söyledi. Jenkins, Gülen'in ABD'de CIA tarafından korunduğunu da iddia etti.

BDDK RAPORU
Telefon kayıtlarında cemaatin BDDK'daki işbirlikçilerini afişe eden kişilerden de rapor istendi. Cemaat bu üç ismin görevden alınmasıyla ise büyük bir şok yaşadı.
 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:23

İLGİLİ HABERLER