Dünya
  • 2.4.2020 12:13

CIA Raporu!.. İşte Koronavirüs sahtekarı 7 ülke

Çin ölümleri ve Koronavirüsün bulaştığı kişi sayısını örtüyor ve bu konuda kamuoyuna yalan söylüyor..

Çin’deki Koronavirüs vakalarıyla ilgili Beyaz Saray’da gizli bir brifing veren CIA, Çin’i yalan söylemek ve gerçekleri gizlemekle suçladı..
CIA’nın yalan uzmanları Trump ve ekibine kapsamlı bir rapor sundu. Bu raporda Çin’den gelen istihbarat raporları ve yerel işbirlikçilerin ifadeleri yer aldı.
Rapora göre Çin, Koronavirüs ölümlerini ve vaka sayılarını örtüyor. Raporda, Çin'in ölüm oranlarını düşürdüğünü ve asemptomatik vakaları bildirmedeki bilgisi yer aldı.
Geçtiğimiz Çarşamba günü teslim edilen bir raporda, üç ABD'li yetkilinin Çin'in Koronavirüs hakkındaki raporları kasıtlı olarak eksik olduğu Çin hükümetinin hem ölüm sayısı hem de vaka sayısı hakkındaki istatistikleri yetersiz raporladığı tescillendi.

Toplantıya katılan yetkililerden biri Bloomberg News'e verdiği demeçte, “İstihbarat topluluğu geçen hafta Beyaz Saray'a gizli bir rapor verdi ve brifingde Çin'in Koronavirüs rakamlarının sahte olduğu sonucuna vardı.” Dedi.

Koronavirüs salgını, 2019'un sonunda Çin'in Hubei eyaletindeki Wuhan'dan yayıldı. Çin o tarihten son Çarşamba gününe kadar sadece 82.361 vaka ve 3.293 ölüm bildirdi. Bu, Çin'in virüsten ABD, İtalya ve İspanya'dan daha az etkilendiği anlamına gelir.

Şu ana kadar, Johns Hopkins Tıp Üniversitesi verilerine göre ABD'de 190.000'den fazla onaylanmış Koronavirüs vakası var ve 4.000'den fazla insan öldü.

Salı akşamı günlük Koronavirüs basın brifinginde, Amerikalı Tıp uzmanları Çin verilerini şu şekilde yorumladı: Rakamlar ciddi, ancak beklenenden daha küçük. 'Muhtemelen önemli miktarda veri yani bilgi kaçırdıklarını düşünüyorum, şimdi gördüğümüz şey İtalya'ya oldu ve İspanya'ya ne olacağını bir görelim. “

Hükümetin bu ayın başlarında (Mart ayı), saygının merkezi Wuhan’dan yeni bir vaka gelmemesini çok şaşırtıcı buldu. Tek bir vaka bile olmaması Çin’in sahtekârlığının bir işareti sayıldı.
Çin’den sosyal medyaya düşen görüntülerde her gün 500 aileye öldükten sonra yakılan yakınlarının külünün götürüldüğü görülmüştü.

Ayrıca, Çin'in Koronavirüs vakalarını ve ölümlerini saymak ve raporlamak için sürekli değişen yöntemlerini çevreleyen sorular da var.
Bir tek yeni vaka açıklamayan Çin, sadece bir haftada 1.500 iyileşme bildirdi.
Sahtekârlıkla suçlanan tek ülke Çin değil.
CIA raporunda; İran, Rusya, Endonezya, Suudi Arabistan, Mısır ve Kuzey Kore'nin Koronavirüs ölümlerini saymadığına dair endişeleri var.
Bu ülkelerin rakamlarının virüsün genel yayıyım hızının çok altında seyir etmesi ve hatta bazılarında hiç virüs vakası çıkmaması da gerçeği saklamak olarak yer aldı.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Salı günü düzenlediği basın toplantısında Çin ve diğer ulusların kendi ülkelerindeki Koronavirüs salgınları hakkında dürüst ve şeffaf olmalarını istedi. Pompeo, ` Bu veri seti önemlidir '' dedi. Her ülkeyi çağırırım: Verileri toplamak için elinizden geleni yapın. Bu bilgileri paylaşmak için elinizden geleni yapın. Bunu yapıyoruz, 'dedi

HABERVİTRİNİ ÖZEL

Güncellenme Tarihi : 3.4.2020 10:29

İLGİLİ HABERLER