Gündem
  • 7.5.2013 18:06

Çiçek, çekilme konusunda aynı benim gibi düşünüyor

ULUSLARARASI Siyaset Akademisi tarafından Denizli'de düzenlenen Politika Okulu'na katılmak üzere kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, PKK'lı teröristlerin yurt dışına çekilmesiyle ilgili, "Bu konuda iktidarın denetleme yapma imkanı kalmamıştır. Çekilme konusunda Cemil Çiçek, aynı benim gibi düşünüyor" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Adnan Keskin, partisinn Denizli İl Örgütü'nü ziyaret etti. Keskin, düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adnan Keskin, PKK'lı teröristlerin 8 Mayıs'tan itibaren çekilmeye başlayacağının yetkili ağızlardan açıklandığını dile getirip, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in konuyla ilgili olarak, "PKK nasıl çıkması gerekiyorsa çıkmıştır. 8 Mayıs sanal bir tarihtir. Onlar şimdiye çoktan çekildi. Hiç merak etmeyin. Yapılmış bitmiş bir iş için 8 Mayıs'ı beklemenize, 8 Mayıs üzerinden değerlendirme yapmanıza da gerek yok. Büyük ölçüde çekilmesi gereken kimlerse, onları şimdiye çoktan çekmiştir. PKK terör örgütünün yapısını iyi okuyabilirseniz geriye dönük tecrübelerinden onlar '8 Mayıs' der, bir kısım önceden tedbirlerini alır gider" açıklamasını hatırlattı. Keskin, "Bu konuda Cemil Çiçek, aynı benim gibi düşünmektedir" dedi.

"ÇEKİLDİĞİNİ KİM KONTROL EDECEK"

Cemil Çiçek'in açıklamasıyla, siyasi iktidarın çekilme konusunda çapsızlığının vizyonsuzluğunun, beceriksizliğinin ortaya konduğunu ileri süren Keskin, şunları söyledi:

"Bir taraftan '8 Mayıs'ta çekilecekler' denirken, diğer taraftan AKP'nin önemli bir siyasetçisi, 'Şimdiye çoktan çekilmişlerdir' diyor. Çekildiğini kim kontrol edecek? Kim denetleyecek, çekilip çekilmediğine kim bakacak? 'Çekildi' denen kişilerin kentlere girerek, etnik unsunları kullanmasını kim engelleyecek? 8, 10, 15 Mayıs mı olur, ne zaman çekilme olur, ucu açık bir değerlendirme vardır ortada. Bu konuda iktidarın denetleme yapma imkanı kalmamıştır. Siyasal iktidar, Kandil'den, Murat Karayılan'dan yapılacak her türlü açıklamayı kabul etme mecburiyetinde kalacaktır."

DAHA GÜÇLÜ VE ETKİN EYLEM YAPILABİLİR İDDİASI

CHP'li Keskin, çekildikleri ya da çekilecekleri belirtilen teröristlerin, güçlerini tazeleyerek Türkiye'ye karşı gelecek yıllarda daha güçlü ve etkili eylemler yapabileceklerini iddia etti. Keskin, Amerika'nın süreçle ilgili olarak yönlendirici olduğunu savunurken de şöyle dedi:

"ABD, bu konuda yönlendirici bir etki yapıyor. Çok riskli sonuçlar çıkacaktır. Ülkeden çıkan kişiler hangi ülkeye gidecek? Irak var, Suriye var. Irak'ta her hangi denetim imkanınız yoktur. Dışardan lojistik destekler alarak, güçlerini tazeleyip, eğitim imkanlarını genişletip, Türkiye'ye karşı daha güçlü ve etkin eylemler yapabilirler. Böyle bir potansiyele kavuşmaları tartışılmazdır. Şu anda Suriye'de oyun oynanmaktadır. Suriye'nin kuzey kısmında Kürt unsuru ciddi bir noktaya geldi. Suriye muhalefetine omuz vererek, Esad'ı devirecek unsurun kullanılması söz konusudur. Zaten Gültan Kışanak'ın açıklaması da bunu gösteriyor. Kışanak, 'Çeyrek asırda PKK bölgede görevlidir' diyor. Yani, 'İran, Irak, Suriye ve Türkiye'de bağımsız bir Kürt devletinin oluşumuna gidecek süreç içerisinde PKK silahlı bir güç olarak kendine verilecek görevi yerine getirecektir' diyor. Irak'a, Suriye'ye başka yere de gidebilirler. Ne kadarı Türkiye'de kalacak, ne kadarı gidecek, bu konuda değerlendirme yapma şansı yoktur."

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:34

İLGİLİ HABERLER