Gündem
  • 19.7.2009 20:45

ÇİÇEK: KALICI BİR BARIŞA İMKAN VERİLMESİ ESAS

LEFKOŞA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kıbrıs'ta 2009 yılının önemli olduğunu ve devam eden müzakerelerde yıl sonuna kadar olumlu bir sonuca ulaşılmasını arzu ettiklerini belirterek, ''Tabii varılacak sonucun kalıcı bir barışa imkan vermesi esastır. Nasıl olursa olsun bir barış değil'' dedi.
Cumhurbaşkanı Talat, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC'ye gelen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyeti kabul etti.
Çiçek, görüşmede yaptığı konuşmada, 2009 yılının önemli olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Talat'ın sürdürdüğü müzakerelere desteklediklerini belirtti. Çiçek, bu yılın sonuna kadar olumlu bir sonuca varılmasını umut ettiklerini kaydetti. Çiçek, ''Tabii varılacak sonucun kalıcı bir barışa imkan vermesi esastır. Nasıl olursa olsun bir barış değil. Bir daha geçmiş günlerin sıkıntılarını yaşatmayacak, kalıcı, hakkaniyete uygun, kardeşlerimizin hak ve hukukunu gözeten bir sonuca varması bu müzakerelerin, hepimizin arzusudur'' dedi.
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat da devam eden müzakere sürecinde ellerinden geleni ortaya koyduklarını, yıl sonuna kadar çözüm istediklerini, ancak Rum tarafında buna karşı büyük rahatsızlık hissedildiğini belirterek, ''Adeta biz 'çözüm' dedikçe, Rum tarafı rahatsız oluyor ve bunu da ifade ediyor'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:11

İLGİLİ HABERLER