Gündem
  • 25.5.2004 01:32

ÇİÇEK: ''TCK TASARISI'NI TATİLE GİRMEDEN ÇIKARMAYA ÇALIŞACAĞIZ''

ANKARA - Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Türk Ceza Kanun tasarısı, Özürlüler Kanunu tasarısı ve terörle mücadeleden doğan zararların karşılanmasıyla ilgili yasa tasarılarının TBMM tatile girmeden önce çıkarılmasını arzu ettiklerini söyledi.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türk Ceza Kanunu tasarısını Temmuz ayı başında çıkartmak istediklerini belirti. Çiçek, Türk Ceza Kanunu'nun çıkarılmasının AB İlerleme Raporu açısından da önemli bir adım olacağına işaret etti.
     Geçen hafta Cumhurbaşkanı'nın onaylamasıyla Anayasa değişikliklerinin yürürlüğe girdiğini hatırlatan Çiçek, bunun doğal sonucu olarak da DGM'lerin Anayasal açıdan fiilen kalkmış olduğunu kaydetti. Çiçek, buna uygun olarak bazı kanunlarda değişiklik yapılması gerektiğini hatırlatarak, TBMM tatile girmeden bu yasal düzenlemelerin çıkarılması gerektiğini vurguladı. Çiçek, DGM'lerin yerine konulabilecek mahkemelerle ilgili çalışmayı belli bir noktaya getirdiklerini ve yarın ya Çarşamba günü Başbakanlığa sunacaklarını bildirdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:16

İLGİLİ HABERLER