Gündem
  • 30.11.2011 00:12

ÇİÇEK'TEN KILIÇDAROĞLU'NA KOLTUK CEVABI!..

TBMM Başkanı olarak her söze cevap vermeyeceğini belirten Cemil Çiçek, "Meclis Başkanı her söylenene cevap verecek olursa biz sabaha kadar 'o ona ne dedi, bu buna ne dedi, şu şuna ne dedi' diye bunlarla uğraşır dururuz."dedi.
MÜGE ÇEVİK
ANKARA (İHA) - TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik, tutuklu milletvekilleri ile ilgili olarak 'ya görevini yapsın ya da terk etsin' sözlerine ilişkin, "Meclis İçtüzüğü'nde, 14'üncü maddede Meclis Başkanı neleri yapar, orada yazılıdır. Oralara giren hususlarla ilgili ben elimden gelen çabayı, gayreti gösteriyorum. Onun dışındaki tartışma konularına girmem uygun olmaz" dedi.
Çiçek, TBMM Basın Bürosunda düzenlediği basın toplantısında Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Çiçek, konuşmasına ameliyat olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini yineleyerek başladı. Bugünkü Uzlaşma Komisyonu toplantısında daha önce 31 Aralık'a kadar anayasa ile ilgili görüş ve katkılarını bekledikleri kuruluşlara bir yazı daha yazıldığını bildiren Çiçek, bu kuruluşlara, programın aksamaması için hızlı hareket etmeleri çağrısında bulundu.
Uzlaşma Komisyonu'nun üç alt komisyonu olduğunu hatırlatan Çiçek, bunlardan siyasi partilerle ilgili alt komisyona bugüne kadar yalnızca Sosyal Demokrat Parti ve HAS Parti'den görüş geldiğini belirtti. Sendikalar ve meslek kuruluşları ile ilgili ikinci komisyonun da yarın saat 14.00'te Türk-İş'i dinleyeceğini bildirdi. Çiçek, sivil toplum kuruluşları, vakıflar, dernekler, cemaatler ve katkı vermek isteyen diğer platformlarla ilgili üçüncü komisyonun da 5 Aralık'ta TÜSİAD, TESEV, TESAV, MÜSİAD, Diyanet
Vakfı ve Hacı Bektaş Vakfı'nı dinleyeceğini söyledi.

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARI
Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik, tutuklu milletvekilleri ile ilgili olarak 'ya görevini yapsın ya da terk etsin' sözlerinin sorulması üzerine, "Ben biliyorsunuz göreve seçildiğim günden beri, mümkün olduğu kadar siyasi partilerin sayın genel başkanları ile, grup başkanvekilleri ile bir polemik konusu olacak tartışmalara girmek istemiyorum. Ben sadece görevimin ne olduğunu daha evvel sizlerle paylaştım. Benim görevim
Anayasa'da ve içtüzükte yazılı olan hususlardır. O çerçevede bu görevi yapıyorum. Meclis İçtüzüğü'nde, 14'üncü maddede Meclis Başkanı neleri yapar orada yazılıdır. Oralara giren hususlarla ilgili ben elimden gelen çabayı, gayreti gösteriyorum. Onun dışındaki tartışma konularına girmem uygun olmaz. Memlekette zaten yeteri kadar tartışılan konular var. Buna yeni bir boyut katmayı da arzu etmiyorum" diye konuştu.

"HER KONUAYA CEVAP VERME ADETİM OLMAYACAK"
Hüsamettin Cindoruk'un Dersim olayları ile ilgili olarak Meclis'in kurumsal özür dilemesi gerektiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de Çiçek, "Meclis Başkanı her söylenene cevap verecek olursa biz sabaha kadar 'o ona ne dedi, bu buna ne dedi, şu şuna ne dedi' diye bunlarla uğraşır dururuz. Dolayısıyla her konuya cevap vermek gibi de bir adetim olmayacak bundan sonra" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:50

İLGİLİ HABERLER