Gündem
  • 1.10.2008 15:55

ÇİÇEK'TEN KRİZ UYARISI: PANİK HAVASINI ESTİRMENİN ANLAMI YOK

ANKARA - Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, dünyada yaşanan ekonomik krizin ülkeye etkilerini takip ettiklerini, alınması gereken karar var ise bunun alınabildiğini belirterek, ''Şu günden bir panik havasını estirmenin anlamı yok'' dedi.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.
     Bakan Çiçek, toplantıda genel bir değerlendirme yaptıklarını belirterek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Dünyada yaşanan ekonomik kriz ile ilgili bir soruya Çiçek, şu yanıtı verdi:
     ''Biz zaten dünyada bu gelişmeler olduğu günden beri ilgili arkadaşlarımız, bazen tek tek, bazen birlikte bazen de Sayın Başbakan ile bu değerlendirmeler yapılıyor.
     Bugün de bazı konular konuşulmuştur ama sadece bu gündemle toplanmadık. Dediğim gibi dünyadaki bu gelişmeler belli bir raya oturuncaya kadar her zaman değerlendirme konusudur.''
     ABD kaynaklı ekonomik krizin, Avrupa'da da etkisini gösterdiği anımsatılarak, ekonomi ile ilgili bakanların bu konu ile ilgili bir tedbirden söz edip etmediği sorusu üzerine ise Çiçek, şunları söyledi:
     ''Biz bunları dediğim gibi takip ediyoruz, alınması gereken kararlar varsa zaten zamanında alınır ve alınabilir. Şu günden bir panik havasını estirmenin anlamı yok. Türkiye'nin, zaten uzunca bir süreden beri kendi ekonomik bünyesini sağlamlaştırmak için, bu türlü şoklara karşı daha dayanıklı olabilmek için uyguladığı bir istikrar programı var, mali disiplin var. O zaten en önemli tedbirdir.''
     Çiçek, yeni yasama yılında takvimin nasıl olacağı sorusunu, şöyle yanıtladı:
     ''Bayram öncesi bir açıklama yapmıştım. 'Yıl sonuna kadar belli yasaların çıkarılmasını arzu ediyoruz' dedim. 16-17 kadar yasa var. Bunların bir kısmı AB reformları ile ilgilidir, bir kısmı güncel konularla ilgilidir. Bir kısım çalışmalar ise denetim faaliyetleri ile alakalı.
     Önümüzdeki hafta, Meclis açıldığında Çarşamba günü 17 Ekim 2008'de süresi dolan, sınır ötesi operasyonlarla ilgili Meclis kararının yenilenmesi icap ediyor. Onun gelecek Çarşamba günü TBMM'de konuşulmasını arzu ediyoruz. Tabii bunlar Danışma Kurulunda oturup kararlaştırılacak.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:49

İLGİLİ HABERLER