Ekonomi
  • 15.10.2008 01:55

ÇİFT ÖDEMEDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ!..

Kredi kartlarında çift ödeme şokunda, bankalardan bir ses çıkmazken, Tüketiciler Birliği, internet sitesine bir dilekçe örneği koyarak tüketicilere yardımcı oluyor.
Tüketiciler Birliği Başkanı Nazım Kaya, bayram alışverişlerinde POS cihazlarında “işleminiz onaylanmadı” yazısına rağmen girilen tutarın hesaba geçmesi şeklinde yaşanan sorun karşısında, 15 günde siteden 17 bin adet dilekçe örneği indirildiğini, bu örneklerin mağdur tüketiciler tarafından doldurularak bankalara gönderildiğini anlattı. Buna rağmen bankaların hala internet ve telefon bankacılığından yararlanamayan tüketicilerin endişelerini gidermek için bir açıklama yapmamasını “gamsızlık” olarak niteleyen Kaya, Bankalar Birliği ve BDDK’nın konuyla ilgili olarak harekete geçmesini istedi.
GÜVENİ YİTİRDİLER
Bankaların kredi kartları konusunda zaten sorun yaşayan tüketiciyi bu biçimde mağdur ettikten sonra güven kaybettiklerini de vurgulayan Kaya şöyle devam etti:
“ Bankalar, sorun yaşayan bir kişi dahi olsa sorumlu davranıp bir açıklama yapmalıydılar. İnsanların bankalara güvenmeleri çok önemli. Bankaların bu güveni kaybetmemesi lazım. Yıllık aidatlar, faizler, anlamsız çekimler ve çifte ödeme şoku bankalara duyulan güvenin ciddi azalmasına sebep olmuştur. Şimdi bir POS cihazında sorun çıktığı zaman esnafla tüketici kavgaya tutuşuyor, tüketici ‘çekilmiştir’ diyor, esnaf güvenmiyor. Bankalar Birliği ve BDDK’nın konuda bir an önce harekete geçmesini istiyoruz.” Kaya, bazı tüketicilerin mükerrer ödemelerinin iade edildiğini bildirdiklerini de sözlerine ekledi. (bugün)

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:23

İLGİLİ HABERLER