Asayiş
  • 29.3.2018 17:33

Çiftlik Bank üyelerine bu mesajı göndermiş

Çiftlik Bank üyelerine dolandırıcılık uyarısı yapmış

Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon lira toplanırken soruşturmalar devam ediyor. Olay patlak vermeden önce Çiftlik Bank'ın sosyal medya hesaplarında sürekli dolandırıcılık uyarısı yapıldığı ortaya çıktı.

Çiftlik Bank dolandırıcılığıyla ilgili rakamlar revize edildi ve soruşturması süren vurgunun boyutu akıl almaz bir rakama ulaştı: 132 bin 222 kişiden, 1 milyar 139 milyon lira toplanmış.
On binlerce kişiden para topladıktan sonra üyelerine geri ödeme yapmayı durduran Çiftlik Bank organizasyonuyla ilgili soruşturmalar Türkiye’nin birçok ilinde devam ediyor.

Bugüne kadar yazılan haberlerde firari Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın’ın 77 bin kişiden 511 milyon lira para topladığı kayda geçmişti. Ancak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı'nın açıkladığı rakama göre toplam 1 milyar 139 milyon lira toplandı.

Çiftlik Bank'ın, 132 bin 222 kişiden para toplarken bir yandan da sosyal medyadan dolandırıcılık uyarıları yapmaya devam ettiği ortaya çıktı.

ÇİFTLİK BANK'TAN DOLANDIRICILIK MESAJLARI

Tüm bu soruşturmalar başlamadan öncesinde Çiftlik Bank'ın sosyal medya hesaplarından sürekli olarak dolandırıcılık uyarısı yapması dikkat çekti.

Fame Game isimli oyunla ilgili uyarı yapan Çiftlik Bank, mesajlarında "Çiftlik Bank ismi ile mesah gönderilmekte ve yayımlanan paravan link ile oyuncularımızın hesap bilgilerine ulaşılmaya çalışılmaktadır. Buradaki gayenin oyuncularımızı dolandırmak olduğu anlaşıldı. Söz konusu linke tıklamamaları önemle rica olunur" yazıldı.

GELEN SMS'LER ÖDEMELERLE İLGİLİ

Çiftlik Bank'ın uyardığı SMS'ler, sisteme üye olan mağdurların ödemeleriyle ilgili olduğu gözden kaçmadı.

(Yeni Şafak)

Güncellenme Tarihi : 29.3.2018 15:34

İLGİLİ HABERLER