Asayiş
  • 30.11.2017 12:23

Çiftlik Bank'ın çiftliklerinde hayvan dahi yok

Kısa sürede 300 bin üyeden yüz milyonlarca lira para toplayan Çiftlik Bank için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ardından Gıda ve Tarım ve Bakanlığı da harekete geçti.

Sabah gazetesinin haberine göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na son dönemde yapılan başvurularda, sanal çiftlik oyunu olarak bilinen "Çiftlik Bank" isimli gelir vadeden sistemin yasal olup olmadığı soruldu. Vatandaşların, söz konusu oyunun, piramit satış sistemi olabileceği gerekçesiyle denetim yapılmasını talep ettiği öğrenildi.

Bakanlık da son dönemde yazılı ve görsel medyada sıklıkla gündeme gelen, ihbar ve şikâyetlere de konu olan sanal çiftlik oyununa ilişkin, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında harekete geçti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sistemi işleten Fame Game Hayvancılık'ı denetim kapsamına aldı.

Bakanlık Çiftlik Bank için inceleme başlattı

Gıda ve Tarım ve Bakanlığı da konuyla ilgili harekete geçti. Yetkililer, "İncelemelerde bizden aldıkları ruhsatları, üye toplamak ve halkı yanıltmak amaçlı kullandıklarını gördük. İncelemeye gittiğimiz bazı çiftliklerinde hayvan dahi olmadığı raporlandı. Hukuk müşavirliğimiz de devrede. İl müdürlüklerimiz de devreye sokuldu" açıklamasında bulundu.

'SERVER'IN ADINI DİRİLİŞ YAPTIK'

Şirketin CEO'su olduğu belirtilen Mehmet Aydın, twitter'dan önceki paylaştığı mesajda "Son zamanlarda Çiftlik Bank ailemize, firmamıza yapılan karalama çalışmalarına, büyümemize engel olma çabalarına karşı hep birlikte dimdik durduk. Bu sebeple 1.Server ( Ceres ) ismini "DİRİLİŞ" olarak değiştiriyoruz" ifadelerini kullanmış.

BAKANLIK YALANLADI: BÖYLE BİR PROGRAMIMIZ YOK

Çiftlik Bank'ın twitter hesabından, 20-23 Aralık tarihleri arasında Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın, Malezya'da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün elinden ödül alacağı iddia edilmiş.

Ancak Bakanlık yetkilileri "Bize böyle bir davet yok, bizim böyle programımız da yok" diyor.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2017 12:24

İLGİLİ HABERLER