Asayiş
  • 27.12.2012 00:31

Çiftlikte korkutan yangın

Yangın sonucu bir biçerdöver, 1 balya makinesi ve 6 bin saman balyası yanarken, çiftlikteki 200’e yakın büyükbaş hayvan ise şans eseri telef olmaktan kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Emen beldesinde gündüz saatlerinde Hasan Hüseyin Çayır’a ait hayvan besi çiftliğinde yangın çıktı. Yangına Emen beldesinin yanısıra çevre beldelerden de gelen çok sayıda itfaiye aracı müdahale etti. Yangının bir türlü kontrol altına alınamaması üzerine Beyşehir Belediyesi’nden de iş makinesi ve kamyon istendi. Yangın mahalline ulaşan iş makineleri, yanan saman balyalarını kamyonlara yükleyerek 200’e yakın büyükbaş hayvanın bulunduğu çiftlikten uzak noktalara boşalttı. Yangın akşam saatlerinde kontrol altına alınırken, bir biçerdöver, bir balya makinesi ile 6 bin saman balyasının kullanılamaz hale geldiği belirtildi.
Yangın söndürme çalışmalarını takip eden Emen Belde Belediye Başkanı Osman Demir, yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin henüz bilinmediğini ancak bölgede yapılan kaynak çalışmalarından kaynaklandığının tahmin edildiğini söyledi. Yangın sonucu zararın 150 bin liraya ulaşabileceğinin tahmin edildiği belirtildi. Bu arada, büyükbaş hayvanların açık besi çiftliği olması nedeniyle yükselen dumanlardan fazla etkilenmediği bildirilirken, söndürme çalışmaları nedeniyle ilgilenilemeyen büyükbaş hayvanlara çalışanlar akşam saatlerinde yem takviyesi yaptı.

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 21:25

İLGİLİ HABERLER