Asayiş
  • 16.8.2009 17:21

CİĞERLERİMİZ YANIYOR!...

CUNDA ADASI'NDA ORMAN YANGINI 3 HEKTARLIK ALANDA ETKİLİ OLAN YANGINA 2 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI VE 2 HELİKOPTERLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Alibey Adası'nda Milli Park sınırları içinde çıkan orman yangınına 2 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopterle müdahale ediliyor.

Alınan bilgiye göre, turistik Cunda Adası'nın Çataltepe mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, 3 hektarlık alanda genişledi.

İzmir'den gelen 2 yangın söndürme uçağı, İzmir ve Çanakkale'den olay yerine ulaşan 2 helikopter, bölgeye yakın orman işletme şefliklerinin arazözleri ve iş makineleriyle müdahale edilen yangının rüzgar yüzünden kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Kızılçam ağaçlarının bulunduğu bölgede 3 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

CUNDA ADASI'NDAKİ KONTROL ALTINA ALINAN YANGINDA 10 HEKTARLIK KIZILÇAM ORMANI ZARAR GÖRDÜ

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Alibey Adası'nda Milli Park sınırları içinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.

Alınan bilgiye göre, Çataltepe mevkisinde çıkan ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına, çevre illerden gelen 2 yangın söndürme uçağı, 3 helikopter, bölgeye yakın orman işletme şefliklerinin arazözleri ve iş makineleriyle müdahale edildi.

Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kontrol altına alınan yangında, 10 hektarlık kızılçam ormanının zarar gördüğünü bildirdi.

Soğutma çalışmalarının başladığını kaydeden Nalbant, yangının çıkış nedeninin yapılacak incelemelerden sonra belirleneceğini söyledi.


BODRUM'DA YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Bodrum'un Turgutresi beldesinde makilik alanda yangın çıktı.

Alınan bilgiye göre, Turgutres beldesinin Bağla mevkisindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın 1 helikopter ve arazözlerle söndürmeye çalışılıyor. İtfaiye ekipleri ve orman işçileri, yangının 300 metre mesafedeki yerleşim alanlarına ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Bu arada, bölgede tatil yapan vatandaşların yangına müdahale çalışmalarını izledikleri gözlendi.

YANGINDA 11 HEKTAR MAKİLİK ALAN ZARAR GÖRDÜ

Bodrum'un Turgutreis beldesindeki makilik alanda çıkan yangın söndürüldü. Yangında yaklaşık 11 hektar makilik alan zarar gördü.

Alınan bilgiye göre, Turgutreis beldesinin Bağla mevkisindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, 1 helikopter, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesi ile yerleşim alanlarına ulaşmadan söndürüldü. Bölgede ekipler soğutma çalışmasına başladı.

Yetkililer yangında yaklaşık 11 hektar makilik alanın zarar gördüğüne işaret ederek, ''Ekiplerimizin yoğun müdahalesi ile yangını söndürmeseydik yangın yerleşim alanlarına ulaşabilirdi. Hızlı ve yoğun bir müdahale ile yangın, yerleşim alanlarına ulaşmadan söndürüldü ve soğutma çalışmalarına başlandı'' dedi.

Bu arada, jandarma ekiplerinin yangının çıkış nedeni ile ilgili araştırma yaptığı belirtildi.


OSMANİYE'NİN MERKEZE BAĞLI KIRIKLI KÖYÜ DİPSİZ MEVKİSİNDE ÇIKAN YANGIN, KONTROL ALTINA ALINMAYA ÇALIŞILIYOR

Osmaniye'nin merkeze bağlı Kırıklı köyü Dipsiz mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kızılçam ağaçlarının bulunduğu mevkide henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı.

Yaklaşık 5 dönümlük alanda etkili olduğu belirtilen yangına, Osmaniye, Bahçe ve Düziçi yangın söndürme ekipleri müdahale ediyor.

Bölgedeki rüzgarın söndürme çalışmalarını zorlaştırdığı, yangına iki helikopterin de müdahalede bulunduğu bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER