Asayiş
  • 29.6.2007 19:41

"ÇIĞLIK" MASKELERİYLE KUYUMCU SOYDULAR

Bağcılar'da kar maskeli ve silahlı üç kişi, bir kuyumcuyu soydu. Yaklaşık 6 kilogram altını alarak kaçmayı başaran zanlıların yakalanması için polis ekipleri, operasyon başlattı. Operasyon polis helikopterlerinin desteğinde devam ediyor.

Alınan bilgilere göre Bağcılar Evren Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan "Cihan kuyumculuk"a saat 09:30 sularında maskeli üç kişi girdi. İşyeri sahibi Naim Bozkurt'u silah tehtidiyle etkisiz hale getiren soyguncular, yaklaşık 6 kilogram altın ile kasadaki bir miktar nakit parayı alarak kaçtı.

İşyeri sahibi Bozkurt, silahını alarak zanlıları kovalamaya başladı. Bozkurt'un silahından çıkan kurşunlardan biri, park halindeki 34 YM 074 plakalı otomobile isabet etti. Maskeli soyguncular, 34 VF 4657 plakalı otomobile binerek olay yerinden kaçmayı başardı. İhbar üzerine polis ekipleri alarma geçti. Çevrede yapılan araştırmalarda zanlıların soygunda kullandıkları ve çalıntı olduğu tespit edilen otomobil, Evren Mahallesi Ay Sokak içerisinde terk edilmiş olarak bulundu.

Silahlı soyguncuların yakalanması için polis ekipleri, polis helikopterlerinin de desteği ile çevrede geniş çaplı operasyon başlattı.

Aramalar sırasında polis, Evren Mahallesi 19'uncu Sokak'ta bulunan Hz. Osman Camii'ne eşgale uygan ve silahlı üç kişinin girdiği ihbarını aldı. Polis ekiplerinin camide yaptığı araştırmada zanlıların plakası alınamayan beyaz renkli Şahin marka otomobille kaçtıkları öğrenildi. Polis ekipleri soyguncuların yakalanması için çalışmalarını genişlerek sürdürüyor.

Soyulan kuyumcu dükkanının sahibi Naim Bozkut, işyerinde temizlik yaptığı sırada içeriye maskeli üç kişinin girerek kendisine silah doğrulttuğunu ileri sürdü. Bozkurt, soyguncuların yaklaşık 6 kilogram altın ve bir miktar da para alarak kaçtıklarını belirtti. Çalınan altınların piyasa değerinin yaklaşık 150 bin YTL olduğu öğrenildi. Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:48

İLGİLİ HABERLER