Gündem
  • 10.5.2013 17:57

Cihaner'den 'zorla getirme' kararı sonrası ilk açıklama

Yargıtay’da yargılandığı davada mahkeme tarafından hakkında ’zorla getirilme’ kararı çıkartılan CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, “Kan davasının, engizisyon hukukunun geçerli olduğu bir süreci yaşıyoruz” dedi.
Cihaner, konuya ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Hakkında hukuk dışı yürütülen bir dava olduğunu kaydeden Cihaner, henüz duruşma tutanağına ulaşmadığı için verilen karara ilişkin kapsamlı bir değerlendirmede bulunamayacağını ifade etti. Kararın, temeli olmayan, kolonu olmayan, kirişleri olmayan çürük binanın çatısı olarak yorumlamaya benzediğini ifade eden Cihaner, davadaki tanıkların da baskı altında olduğun iddia etti. Cihaner, “Kan davasının, engizisyon hukukunun geçerli olduğu bir süreci yaşıyoruz” dedi. Halen kendisini parlamento üyesi olduğunu belirten Cihaner, “Zaten dokunulmazlıkla ilgili uygulaması da kökünden hukuka aykırıydı. Prensip olarak dokunulmazlığa karşı olan seçilirken bununla ilgili taahhütte bulunan birisi olarak eğer hukuk diyorsak hukuk devleti diyorsak ve anayasada bir dokunulmazlık hükmü varken bunun de ihlal edilerek mahkemenin emredici hükümlerin yaşadığı süreci yaşanıyor bu davada” dedi.
Cihaner, mahkemeye gidip gitmeyeceğine avukatları ve müdafileri ile yapacağı değerlendirme sonucu karar vereceğini söyledi.
Bir gazetecinin ‘Zorla götürülme olabilir mi?’ yönündeki sorusuna Cihaner, “Türkiye’de hukuki bir öngörülük yok. Hep birlikte göreceğiz” yanıtını verdi.
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:28

İLGİLİ HABERLER