Yaşam
  • 26.2.2006 12:48

ÇILGIN ADAM ÖLMEDEN TABUTA GİRDİ

Birçok ülkede flaş haber
Macaristan
'ın en tanınmış tiyatro sanatçılarından Peter Halasz, birçok ülkede gündem yaratan bir olaya imza attı. Geçtiğimiz hafta kanser olduğunu öğrenen ve doktorların 1-2 hafta ömür biçtikleri Halasz, ölmeden cenaze törenini hazırlattı. Halasz, ölmeden tabuta girmek ve kendi ölüm törenini izlemek için Budapeşte'- deki Mcsarnok Müzesi'nde toplandı. Salondakiler, bu ilginç olay nedeniyle çok heyecanlıydı.

SEYİRCİLERİ SELAMLADI
SANAT
hayatı boyunca insanları şaşırtmasına alışkın olduğumuz Halasz, siyah giysiler içinde son sigarasını yaktı ve seyircileri selamladı. Yüzündeki soluk ifade, gözlerinin altında, artık gölgelerin iyice belirginleştiği çukurlar Halasz'ın fazla zamanının olmadığını gösteriyor. Ölümün son dakikaları ve ölmeden önce hazırlanan bu ilginç cenaze töreni, adı gizli tutulan bir ABD haber kanalı tarafından saniye saniye görüntüleniyor.

SON NEFES SAHNEDE..
DOSTLARI
, Halasz'a gözyaşlarıyla veda ederken, her an, her hareket, her etkinlik kayda alınıyor. Sadece bu gece değil, ölümün soğuk nefesini hissettiği andan itibaren kameralar devrede. Halasz ölüme giden yolda, kendisini ifade etmek istiyor, "Ölüme yolculuk belgelenmeli. Çünkü 'ölüm' de tıpkı 'yaşam' gibi bize ait" diyor. Bugün, Halasz, New York'a gönderilecek ve Brodway'deki bir tiyatroda son nefesini verecek.

(takvim)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:55

İLGİLİ HABERLER