Asayiş
  • 14.9.2013 14:47

Çılgın koca dehşet saçtı!..

Polisin eve girmesi ile dama çıkarak kendisine bıçak doğrultan adam, yarım saat süren ikna çabalarının ardından teslim oldu.
ADANA'da şiddet uyguladığı eşi tarafından terk edilen 38 yaşındaki Erkan A., işlem yapmak için eve gelen polisleri uzaklaştırmak için demir kapıya elektrik akımı verdi, mutfak tüpünü de açarak eylem yaptı. İtfaiyenin kırdığı kapıdan giren polislerden kaçmak için çatıya çıkan 2 çocuk babası A., korkuya neden oldu.

Olay, merkez Seyhan İlçesi'ndeki Yenibey Mahallesi 18026 Sokak'ta meydana geldi. İddiaya göre, Nesli A., kızları Sevgi ve Ezgi ile Hürriyet Polis Merkezi Amirliği'ne giderek, 14 yıllık eşi Erkan A.'dan şiddet gördüğünü söyleyerek şikayetçi oldu. Savcılık kararıyla, genç kadın ve çocukları uzak akrabalarının yanına yerleştirildi, Erkan A., hakkında da yakalama kararı çıkartıldı. A.'ı yakalamak için harekete geçen polis, 2 gün boyunca evi kontrol altında tutmasına rağmen kocayı bulamadı.

Sabah saatlerinde Nesli A.'ı telefonla arayan elektrik tesisatçısı Erkan A., barışmak istediğini belirterek, "Tüpü açtım, kendimi öldüreceğim" dedikten sonra telefonu kapattı. Eşinin çılgınlık yapmasından korkan Nesli A., polise haber verdi. Bunun üzerine eve giden polisler, öfkeli kocanın üzerinden kapıları kilitleyip, içeri kapandığını gördü. Olay yerine, itfaiye, CANKUR ve sağlık ekipleri çağrıldı. Erkan A.'ı ikna etmeye çalışan polisin, girişimleri sonuçsuz kaldı.

Eylemine sürdüren Erkan A.'ı ikna etmeyi başaramayan polis, çevre evlerin çatısına çıkıp binayı sardı. Bu sırada, itfaiye görevlileri de balyoz ve ayırıcı alet ile kapının kilidini kırdı. Evin kapısının açıldığını gören Erkan A., elindeki bıçakla çatıya çıktı. Elindeki bıçakla etrafa tehditler savuran A., "14 yıldan beri evime ekmek getirebilmek için çalıştım. Ama bir gün güler yüz görmedim. Bir türlü yaranamadım" diye bağırıp, polisleri uzat tutmaya çalıştı. Araya girenlerin sakinleştirmeye çalıştığı Erkan A., etrafının tamamen çevrildiğini anlayınca, elindeki bıçağı atarak eylemine son verdi. Arıkan, 30 dakika süren eylemini ardından, aşağı indirildi. Ekip otosuna bindirilen Erkan A., polis merkezine götürüldü.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:03

İLGİLİ HABERLER